Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κλάδος Ελαίας: Ο "Στρατός Φάντασμα" της Τουρκίας κατά των Κούρδων - ΒΙΝΤΕΟ

14.05.2018 | 08:00
Μια από τις παλαιότερες,τέχνες παραπλάνησης στις πολεμικές επιχειρήσεις φαίνεται πως χρησιμοποίησε ο Τουρκικός Στρατός στον κατ'ευφημισμόν "Κλάδο Ελαίας". Για την ακρίβεια επιστράτευσε και έναν "Στρατό - Φάντασμα" κατά των Κούρδων. 

Αυτό το "μυστικό όπλο" αποκαλύφθηκε στην έκθεση Πολεμικής Βιομηχανίας που πραγματοποιήθηκε κατά την στρατιωτική άσκηση "ΕFES 2018", εκτέθηκε το επίπεδο που έχει φτάσει η αμυντική βιομηχανία στα πολεμικά οχήματα και συστήματα. Μεταξύ των εκθεμάτων που τράβηξε ιδιαίτερα την προσοχή ήταν και ένα φουσκωτό, άρμα μάχης.Το άρμα μάχης - "μακέτα" που είναι ένας "κλώνος" με το Μ-60 που χρησιμοποιείται από τον τουρκικό στρατό, χρησιμοποιείται στην εκπαίδευση.

Το βάρος του άρματος που αποτελείται από έναν σκελετό και από ένα ειδικό ύφασμα, είναι 140 κιλά και μπορεί να μεταφερθεί και να στηθεί με τα χέρια. Το φουσκώνεις και γίνεται ένα άρμα μάχης –μακέτα. Μάθαμε πως κατά την διάρκεια της επιχείρησης Κλάδος Ελαίας χρησιμοποιήθηκε για να παραπλανήσει τους τρομοκράτες των PYD/PΚΚ.
 
Δείτε ένα ιστορικό βίντεο από τα άρματα - δολώματα που χρησιμοποιήθηκαν σε ιστορικές, πολεμικές συγκρούσεις. 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ