Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία: Οι "φρουροί" του Ερντογάν - Τι σημαντική ανακοίνωση ετοιμάζει για σήμερα;

20.07.2016 | 08:30
Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Σε μια νέα επίδειξη της δημοφιλίας του επιδόθηκε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, καθώς για μια ακόμα φορά είχε διοργανωθεί ολονύκτια εκδήλωση έξω από το οίκημά που διαμένει στην περιοχή Kısıklı της Κωνσταντινούπολης.


Οπαδοί του Τούρκου προέδρου με όρκους αιώνιας αφοσίωσης κατέκλυσαν όλη νύχτα τη συνοικία, δηλώνοντας ότι προασπίζονται με την παρουσία τους τον Ερντογάν. Στους συγκεντρωμένους μοιράστηκε μάλιστα ρύζι, από την δημοτική αρχή της περιοχής.

Στο τέλος του κειμένου μπορείτε να δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την ολονύκτια εκδήλωση.

Σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν θα προεδρεύσει της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας και στη συνέχεια θα κάνει όπως έχει προαναγγείλει μια πολύ σημαντική ανακοίνωση.

Οι εικασίες για αυτή τη σημαντική ανακοίνωση στρέφονται κυρίως:
  • στο θέμα της επαναφοράς της θανατικής ποινής
  • στην εξαγγελία δημοψηφίσματος για το θέμα της άμεσης εκλογής προέδρου από τον λαό, κάτι που αποτελεί βασικό στόχο του Τούρκου προέδρου και δεν έχει καταφέρει να τον διασφαλίσει με τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών στο Κοινοβούλιο που θα ψηφίσουν κάτι τέτοιο
  • στην πιθανότητα εξαγγελίας πρόωρων εκλογών
  • στην απόσυρση της υποψηφιότητας της Τουρκίας για ένταξη στην ΕΕ, κάτι που αναμένεται να δώσει τροφή στα σενάρια για ισλαμιστική στροφή της Τουρκίας. 

Δείτε  τι συνέβη όλη τη νύχτα στην περιοχή που βρίσκεται η προεδρική κατοικία στην Κωνσταντινούπολη.

— Ümraniye Belediyesi (@umraniyebeltr) July 19, 2016


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ