Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Τουρκία: Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για τρομοκρατική επίθεση σε ξενοδοχεία

27.09.2016 | 12:13
Το προξενείο των ΗΠΑ στα Άδανα της Τουρκίας εξέδωσε κατεπείγουσα προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς χθες με την οποία τους ενημέρωσε πως έχει λάβει σαφείς και αξιόπιστες πληροφορίες περί πιθανών τρομοκρατικών ενεργειών εναντίον ξενοδοχείων που ανήκουν σε αμερικανικές αλυσίδες στην πόλη.

«Προτρέπουμε τους πολίτες των ΗΠΑ στα Άδανα να επιδεικνύουν προσοχή όταν διαμένουν σε αυτά» τα ξενοδοχεία, αναφέρει ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του προξενείου.
Στην ανακοίνωση δεν κατονομάζονται τα ξενοδοχεία. Στα Άδανα πάντως λειτουργούν ξενοδοχεία των αλυσίδων Sheraton και Hilton.

Τα Άδανα της νοτιοανατολικής Τουρκίας απέχουν περίπου 16 χλμ. από την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ, την οποία χρησιμοποιεί ο στρατός των ΗΠΑ για να εξαπολύει επιθέσεις εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στο έδαφος της Συρίας. Από την ίδια βάση επιχειρούν αεροσκάφη της Τουρκίας, της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Σαουδικής Αραβίας.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει καλέσει τους πολίτες των ΗΠΑ να αποφεύγουν τα ταξίδια στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Την περασμένη εβδομάδα η αμερικανική πρεσβεία είχε προειδοποιήσει πως υπάρχει κίνδυνος νέας επίθεσης στη Γκαζιάντεπ, την πόλη κοντά στα σύνορα με τη Συρία, η οποία το καλοκαίρι βάφτηκε με το αίμα 22 και περισσότερων ατόμων σε κουρδική γαμήλια τελετή. Οι ΗΠΑ τόνισαν ότι οι πολίτες πρέπει να είναι προσεκτικοί ιδίως σε τοποθεσίες όπου συχνάζουν δυτικοί, όπως η αλυσίδα καφέ Starbucks.

Αξίζει να τονίσουμε ότι ήδη από τις 22 Σεπτεμβρίου οι ΗΠΑ είχαν προειδοποίησει τους πολίτες τους για τον κίνδυνο επιθέσεων στην πόλη Γκαζιαντέπ. 

Εδώ και περίπου έναν χρόνο η Τουρκία ζει στον ρυθμό αλλεπάλληλων επιθέσεων που οι αρχές αποδίδουν είτε στο ΙΚ, είτε σε κούρδους αυτονομιστές αντάρτες. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ