OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Τουρκία: Οι ΗΠΑ απομακρύνουν οικογένειες διπλωματών από την Κων/πολη

30/10/2016 - 08:04
Share on FacebookShare on Twitter

 Η διπλωματία των ΗΠΑ διέταξε χθες Σάββατο την απομάκρυνση των οικογενειών του αμερικανικού προξενικού προσωπικού στην Κωνσταντινούπολη, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο επιθέσεων «εξτρεμιστικών οργανώσεων» με στόχο αμερικανούς πολίτες.

Πρόκειται για τη δεύτερη προειδοποίηση αυτού του είδους που κάνει μέσα σε μια εβδομάδα μόλις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς τους Αμερικανούς στην Τουρκία, γεγονός που πιστοποιεί την ανησυχία της Ουάσινγκτον για τις «αυξανόμενες απειλές των τρομοκρατικών οργανώσεων».

Η απόφαση αυτή ελήφθη «βάσει πληροφοριών που καταδεικνύουν ότι εξτρεμιστικές οργανώσεις συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για να επιτεθούν σε αμερικανούς πολίτες σε συνοικίες της Κωνσταντινούπολης όπου ζουν ή όπου συχνάζουν».

Τη Δευτέρα, το αμερικανικό ΥΠΕΞ είχε προειδοποιήσει σε ταξιδιωτική του οδηγία τους Αμερικανούς να «επανεξετάσουν προσεκτικά το εάν θα ταξιδέψουν στην Τουρκία με δεδομένες τις σημερινές περιστάσεις».

«Οι αμερικανοί και οι ξένοι τουρίστες έχουν στοχοθετηθεί ρητά από διεθνείς και τοπικές τρομοκρατικές οργανώσεις οι οποίες δρουν στην Τουρκία», υπογραμμίζεται και στις δύο προειδοποιήσεις της αμερικανικής διπλωματίας.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διευκρίνισε ότι το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη παραμένει ανοικτό και ότι η εντολή αυτή δεν έχει εφαρμογή σε άλλες αμερικανικές διπλωματικές αποστολές στην Τουρκία.

Οι σχέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Τουρκία, κράτη-συμμάχους στο NATO, τέθηκαν σε δοκιμασία μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και τις μάταιες εκκλήσεις της Άγκυρας στην Ουάσινγκτον να προχωρήσει στην έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν, ενός ιεροκήρυκα που ζει αυτοεξόριστος στην Αμερική και η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί τον εγκέφαλο πίσω από την απόπειρα ανατροπής της. Οι αμερικανικές αρχές υπογραμμίζουν ότι η απόφαση περί της έκδοσης ή μη επαφίεται στη δικαιοσύνη.

Ο Γκιουλέν, που διαψεύδει ότι ενέχεται στο αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα, είναι επικεφαλής ενός θρησκευτικού τάγματος το οποίο είναι γνωστό με την ονομασία Χιζμέτ («Υπηρεσία» στην τουρκική) και διαθέτει ένα δίκτυο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ΜΚΟ και εταιρειών. Η τουρκική κυβέρνηση χαρακτηρίζει το κίνημα του Γκιουλέν «τρομοκρατική οργάνωση».

Ακόμη και πριν από το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα, η κατάσταση στην Τουρκία ήταν τεταμένη, εξαιτίας τόσο της επανέναρξης της δράσης των κούρδων αυτονομιστών ανταρτών, όσο και των συνεπειών του πολέμου στη Συρία, κυρίως τις επιθέσεις στο τουρκικό έδαφος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣΗΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: To 1959 υπογράφεται η συμφωνία για την Κύπρο μεταξύ Βρετανίας, Ελλάδας και Τουρκίας

Ο Τραμπ λέει στην Βρετανία να μην παραχωρήσει την βάση Ντιέγκο Γκαρσία: «Μπορεί να την χρειαστούμε για επίθεση στο Ιράν»

Το Ιράν «θωρακίζει» τις πυρηνικές του εγκαταστάσεις υπό τον φόβο αμερικανικής επίθεσης – Αποκαλυπτικές δορυφορικές εικόνες

World Defense Show 2026: Εντυπωσιακή ελληνική παρουσία στην αμυντική έκθεση της Σαουδικής Αραβίας

SM-3: Οι ΗΠΑ ξεκινούν και πάλι την αγορά πυραύλων στην έκδοση Block IB, που είχε σταματήσει η κυβέρνηση Μπάιντεν

To Ιράν «επεξεργάζεται ένα πλαίσιο» για το πυρηνικό του πρόγραμμα ενόψει των επόμενων συνομιλιών με τις ΗΠΑ

Stryker: Η Βουλγαρία παρέλαβε την πρώτη παρτίδα τεθωρακισμένων οχημάτων από τις ΗΠΑ

F-35, F-22, αεροπλανοφόρα, ιπτάμενα ραντάρ και THAAD στη Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για πόλεμο με το Ιράν

Top News

Στάθης Σχίζας: Ο πατέρας μου μόνο εμένα αναγνωρίζει πάντα, έχει τύχει να ρωτήσει τη μητέρα μου "ποια είσαι εσύ;"

Βιολάντα: Το πόρισμα «φωτιά» και οι εξηγήσεις του ιδιοκτήτη που τον έστειλαν στη φυλακή

Η Ελένη Μενεγάκη αποκάλυψε πώς ανεβάζει τη διάθεσή της: Μερικές νότες αρκούν για να αλλάξει όλη η ενέργεια

Άδωνις Γεωργιάδης: Νέα επίθεση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου αλλά και την Τζώρτζια Κεφαλά για «αριστερή υποκρισία»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert