Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία: Πάλι τους Κούρδους της Συρίας εμπλέκουν για την επίθεση στην Άγκυρα

15.03.2016 | 17:47
Επιμένουν οι Τούρκοι στην προσπάθεια να εμπλέξουν τους Κούρδους της Συρίας σε επιθέσεις εναντίον της Τουρκίας. Όπως και στην προηγούμενη βομβιστική επίθεση, στην Άγκυρα, έτσι και τώρα, συνδέουν την 24χρονη γυναίκα που εκτιμάται ότι ήταν η μια από τους δυο δράστες της επίθεσης, με τους Κούρδους πολιτοφύλακες της Συρίας.

"Η γυναίκα η οποία πραγματοποίησε τη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα είχε εκπαιδευθεί με τις ένοπλες κουρδικές πολιτοφυλακές της Συρίας, Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), οι οποίες συνδέονται με την αδελφή οργάνωση του PKK στη Συρία, PYD", ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας.
Επρόκειτο για μέλος του παράνομου Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK), γεννημένη το 1992.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν οι Τούρκοι, η 24χρονη εντάχθηκε στο κόμμα το 2013, ενώ στη συνέχεια έλαβε εκπαίδευση από τις συριακές κουρδικές πολιτοφυλακές. Ωστόσο δεν είναι απίθανο όπως και την προηγούμενη φορά οι αιτιάσεις τους απλά να απορριφθούν. Ειδικά από τους Αμερικανούς, οι οποίοι είναι σύμμαχοι με τους Κούρδους της Συρίας, σε σημείο μάλιστα που να τους ενισχύουν με πυρομαχικά για να πολεμούν εναντίον του ISIS.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ