Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία: 300.000 αστυνομικοί σε ετοιμότητα για τους κουρδικούς εορτασμούς

21.03.2016 | 07:50
 Τέτοια γιορτή δεν ξανάγινε. Οι Κούρδοι ανά τον κόσμο γιορτάζουν το Νεβρούζ, δηλαδή κάτι σαν την πρωτοχρονιά, αλλά στην Τουρκία αυτό απαγορεύεται.

200.000 αστυνομικοί έχουν επιστρατευθεί για να αποτρέψουν τους εορτασμούς και να φροντίσουν για την "τάξη και την ηρεμία" στη χώρα. 

Κι ενώ ο πρόεδρος του Καναδά ευχήθηκε μέσω youtube για την κουρδική (και ιρανική) εορτή, στην Τουρκία, η κατάσταση είναι τραγική.«120.000 αστυνομικοί και 80.000 άνδρες της Στρατοχωροφυλακής, συνολικά 200.000 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας, θα φροντίσουν για την τάξη, την ηρεμία και την ασφάλεια σε όλη την χώρα κατά τη διάρκεια του Νεβρούζ», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.

Οι Τούρκοι που πραγματοποιούν σχεδόν καθημερινά βομβαρδισμούς εναντίον των Κούρδων και έχουν επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας στις Κουρδικές πόλεις της Νοτιο-ανατολικής Τουρκίας, φοβούνται αντίποινα καθώς έχουν απαγορεύσει τους εορτασμούς.

Σε μήνυμά του ο Τούρκος υπουργός εσωτερικών προσπάθησε να πείσει ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις σε Τζίζρε, Σουρ, Ιντίλ και Σιλόπι, έχουν ολοκληρωθεί. Ωστόσο η απαγόρευση της κυκλοφορίας στην περιοχή παραμένει.

Στο γειτονικό αυτόνομο Κουρδιστάν πάντως, στην πρωτεύουσα Ερμπίλ, οι εορτασμοί έγιναν κανονικά. 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ