Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Τουρκία: Παρέδωσε λίστα με ονόματα ''γκουλενιστών'' στην Γερμανία

28.03.2017 | 11:00
Στα χέρια των γερμανικών αρχών βρίσκεται λίστα με ονόματα  υποστηρικτών του Γκιουλέν, ο οποίος σχεδίασε και οργάνωσε το πραξικόπημα στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016, όπως υποστηρίζει ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.  Η λίστα η οποία είναι στη Γερμανία ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο παραδόθηκε από τη τουρκική μυστική υπηρεσία ΜΙΤ στην υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας (ΒΝD).

Ο κατάλογος περιέχει, εκτός από τα ονόματα, και διευθύνσεις 300 ατόμων και 200 σχολείων και ενώσεων τα οποία η τουρκική κυβέρνηση υποπτεύεται ότι υποστηρίζουν τον Γκιουλέν στην Γερμανία, μετέδωσαν δυο ραδιοφωνικά δίκτυα (NDR, WDR) και αναφέρει δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung.
Για πολλά άτομα τα οποία κατονομάζονται υπάρχουν αριθμοί κινητών τηλεφώνων, ακόμα και φωτογραφίες οι οποίες ελήφθησαν προφανώς κρυφά.

Εκπρόσωπος της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας δήλωσε στον Τύπο ότι ειδοποίησε τα πρόσωπα τα οποία αναφέρονται στον κατάλογο και τα προειδοποίησε να μην ταξιδεύουν την Τουρκία για να μην υποστούν συνέπειες και να αποφεύγουν να πηγαίνουν στα προξενεία της Τουρκίας.

Κύκλοι των γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας εκδήλωσαν εν τω μεταξύ την κατάπληξή τους που η Τουρκία παραδέχεται ανοικτά ότι κατασκοπεύει πολίτες της επί γερμανικού εδάφους.

Ήδη εδώ και καιρό η Γενική Εισαγγελία της Γερμανίας ερευνά κατά πόσον η τουρκική κοινότητα DITIB κατασκοπεύει μέσω των τζαμιών Τούρκους πολίες και στέλνει πληροφορίες στην Άγκυρα.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ