Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Tουρκία: Προκλητική η αντιπολίτευση - Τουρκικά τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

27.07.2017 | 15:24
Τούρκικα τα ελληνικά νησιά σύμφωνα με την αντιπολίτευση της Τουρκίας η οποία έκανε διαδήλωση για να δείξει έμπρακτα τη δυσαρέσκεια της για την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου σε νησιά του Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, έξω από το ελληνικό προξενείο στη Σμύρνη συγκεντρώθηκαν ο Πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Μεχμέτ Μπασάκ και μερικοί ακόμη συμπολίτες του, για να διαμαρτυρηθούν για την επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, σε νησιά του Αιγαίου, την περασμένη βδομάδα, και να καλέσουν την τουρκική Κυβέρνηση να λάβει μέτρα εναντίον της Αθήνας όπως αναφέρει το mignatiou.com

Ο Μεχμέτ Μπασάκ διάβασε και μία προκήρυξη στην οποία εκφράζεται λύπη για τις δηλώσεις του Προέδρου της Ελλάδας. “Όποιος εποφθαλμιά τα εδάφη της πατρίδας μας, όποιος κι αν είναι αυτός, ξέρουμε πώς να τον βάλουμε στη θέση του”, αναφέρεται στην προκήρυξη. Επικρίνεται και το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ επειδή δημιουργεί για ανούσια θέματα εντάσεις με κάποια κράτη, όπως αναφέρεται, αλλά για τα νησιά του Αιγαίου παραμένει σιωπηλό. “Μήπως έχουν υποχωρήσει κρυφά στο θέμα των νησιών; “, διερωτάται και αναφέρει ότι θα πρέπει το συντομότερο να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα έναντι της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτό το θέμα.

ΦΩΤΟ ελληνικό προξενείο στη Σμύρνη


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ