Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Toυρκία: Πτώση MiG-23 στα σύνορα με τη Συρία

04.03.2017 | 20:11
Πρώτη ενημέρωση:20:11:28
Tελευταία ενημέρωση:20:49:28

Η Τουρκία έκανε σήμερα γνωστό ότι αεροσκάφος τύπου MiG-23, που πιθανόν ανήκει στην πολεμική αεροπορία της Συρίας, συνετρίβη στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας, στη συριακή πλευρά,
και ότι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και τη διάσωση του πιλότου, ο οποίος ενεργοποίησε πιθανόν το σύστημα εκτίναξης κι ενδεχομένως κατέληξε σε τουρκικό έδαφος.

Ωστόσο ο κυβερνήτης της επαρχίας Χατάι στη νότια Τουρκία ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή ότι τα στελέχη ομάδας διάσωσης εντόπισαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους, το οποίο, όπως υποστήριξε, ενδεχομένως συνετρίβη στην τουρκική πλευρά των συνόρων. Σύμφωνα με τον ίδιο δεν εντοπίστηκαν οι πιλότοι.

«Το MiG-23, που πιστεύεται ότι ανήκει στη συριακή πολεμική αεροπορία, συνετρίβη στη συριακή πλευρά των συνόρων» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.
«Ο κυβερνήτης πιθανόν χρησιμοποίησε το σύστημα εκτίναξης και κατέληξε σε οποιαδήποτε πλευρά… Βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης» συμπλήρωσε ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης.

«Δεν είναι σαφές γιατί συνετρίβη το αεροσκάφος. Ενδεχομένως να οφείλεται στις καιρικές συνθήκες» τόνισε.


Την πτώση πολεμικου αεροσκάφους MiG-23  κοντά στο χωριό Γιαϊλατζίκ της Αντάκιας (Αντιόχεια) επιβεβαίωσε ο νομάρχης του Χατάι στα συνορα Τουρκίας- Συρίας Ερντάλ Ατά.
Ο νομάρχης πρόσθεσε ότι μεχρι στιγμης τα συνεργεία διάσωσης δεν έχουν εντοπίσει τα συντρίμμια. Ο πρωθυπουργος της Τουρκιας Μπιναλί Γιλντιρίμ ανακοινωσε οτι πιθανολογειται πως το αεροσκάφος ειναι Συριακό.

Οι αντικαθεστωτικοί στη Συρία ανακοίνωσαν πως κατέρριψαν αεροσκάφος της συριακής πολεμικής αεροπορίας που έκανε χαμηλή πτήση και βομβάρδισε την περιοχή Ιντλίμπ. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ