Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία: Σκληρές μάχες στρατού - PKK

29.02.2016 | 09:37
 Ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε σε μάχες με αντάρτες της οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) στην πόλη Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, ανακοίνωσε χθες το Γενικό Επιτελείο.

«Την 28η Φεβρουαρίου, ένας στρατιώτης υπέστη πολύ σοβαρά τραύματα κατά τη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα στις υπηρεσίες ασφαλείας και μαχητές της αυτονομιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης στη Σουρ», σημειώνεται σε ανακοίνωση του επιτελείου, στην οποία χρησιμοποιείται η συνηθισμένη ορολογία των τουρκικών αρχών όταν αναφέρονται στο PKK. Η Σουρ είναι η ιστορική συνοικία του Ντιγιάρμπακιρ.

«Ο τραυματισμένος στρατιώτης διακομίστηκε αμέσως σε νοσοκομείο, αλλά υπέκυψε παρά τις προσπάθειες των αρχών», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το επιτελείο ανέφερε ότι τουλάχιστον οκτώ μέλη του PKK σκοτώθηκαν στις επιχειρήσεις του στρατού στις νοτιοανατολικές επαρχίες της χώρας.
Οι μάχες ανάμεσα στον στρατό και τις υπηρεσίες ασφαλείας της Τουρκίας έχουν αναζωπυρωθεί από το περασμένο καλοκαίρι, όταν η διετής ειρηνευτική διαδικασία ανάμεσα στην Άγκυρα και την ένοπλη οργάνωση των μειονοτικών Κούρδων κατέρρευσε.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ