Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία: Συνελήφθη η σύντροφος υπουργού του ISIS στη Συρία

20.07.2018 | 19:55
Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τη σύζυγο του Αμπού Ομάρ αλ Σισιάνι, ανώτερου διοικητή του Daesh, που σκοτώθηκε πριν από δύο χρόνια σε μάχη, σε μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην Κωνσταντινούπολη τον τρέχοντα μήνα, δήλωσε αργά την αστυνομία την Πέμπτη.

Ο αντιπολιτευόμενος υπουργός πολέμου του Daesh και στενός σύμβουλος του ηγέτη της εξτρεμιστικής ομάδας, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, ο Γεωργιανός Σισάνι σκοτώθηκε σε συμπλοκή στην ιρακινή συνοικία Shirqat, νότια της Μοσούλης, τον Ιούλιο του 2016.

Η σύζυγός του ήταν μεταξύ πέντε ατόμων που συνελήφθησαν σε ταυτόχρονες επιδρομές στην Κωνσταντινούπολη τη νύχτα της 4ης Ιουλίου, στοχεύοντας τους ανθρώπους που πιστεύεται ότι έχουν διασυνδέσεις με ζώνες συγκρούσεων και επιδιώκουν ενεργά να διεξάγουν τρομοκρατικές επιθέσεις, δήλωσε η αστυνομία.

Μυστική ταυτότητα

Η ταυτότητά της συζύγου του Σισάνι ανακαλύφθηκε μόνο μετά από αρκετές ημέρες ερευνών, αφού το διαβατήριό της θεωρήθηκε ψεύτικο, ανέφερε η αστυνομία. Την αναγνώρισαν μόνο με τα αρχικά "SD".

Είχε συλληφθεί τυπικά από δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης στις 17 Ιουλίου και φυλακίστηκε, δήλωσε η αστυνομία. Είχε δύο γιους με τον Shishani, παρόλο που η τύχη των παιδιών ήταν ασαφής.

Συνεχίζοντας, ο Σισιάνι συνελήφθη το 2010 για κατοχή όπλων και πέρασε πάνω από ένα χρόνο στη φυλακή, πριν εγκαταλείψει τη Γεωργία το 2012 για την Κωνσταντινούπολη και αργότερα για τη Συρία.

Αποφάσισε να συμμετάσχει στο Daesh τον επόμενο χρόνο και δεσμεύτηκε για την υπακοή του στη Βαγδάτη. Πριν από το θάνατό του, είχε συμπεριληφθεί μεταξύ των πιο καταζητούμενων τρομοκρατών από τις ΗΠΑ που πρόσφεραν μέχρι και 5 εκατομμύρια δολάρια για πληροφορίες που θα βοηθούσαν στην σύλληψή του.

Γνωστός ως «ο Τσετσένος», ο Shishani ήταν ένας από τους λίγους ηγέτες του Daesh με επαγγελματικό στρατιωτικό υπόβαθρο και είχε αρκετές εκατοντάδες αγωνιστές, κυρίως από πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, υπό τις εντολές του όταν είχε έρθει στη βόρεια Συρία το 2013 για να συμμετάσχει στην εξέγερση εναντίον του Bashar του καθεστώτος al Assad.

Πηγή: Russia Today

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ