Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΟΥΡΚΙΑ-ΣΥΡΙΑ: 28 ρωσικά μαχητικά και η αλλαγή στάσης των ΗΠΑ πανικοβάλλουν την Άγκυρα

23.09.2015 | 07:31
Ρωσία και ΗΠΑ “αδειάζουν” την Τουρκία στην υποθεση της κρίσης στη Συρία, προκαλώντας τεράστια ανησυχία στην Άγκυρα.

Η Μόσχα αποδεδειγμένα πλέον έχει εμπλακεί στην πολεμική σύγκρουση της Συρίας έχοντας στείλει 28 αεροσκάφη της (4 μαχητικά Su-30, 12 αεροσκάφη Su-24 και 12 ε αεροσκάφη Su-25).

Η Ουάσινγκτον μέσω του υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι, κάλεσε τη Ρωσία σε διάλογο για την από κοινού επίλυση του συριακού προκαλώντας πανικο στην Τουρκία.

Ο Ερντογάν στη Μόσχα

«Πολύ επικίνδυνη» χαρακτήρισε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου τη ρωσική στρατιωτική παρουσία στην Συρία και πρόσθεσε πως αυτή θα είναι το βασικό θέμα συζήτησης του προέδρου Ερντογάν με τον Ρώσο ομόλογό του Πούτιν, σήμερα, στη Μόσχα.
Ο Νταβούτογλου είπε πως η Ρωσία πάντα στήριζε το συριακό καθεστώς, αλλά τώρα η υποστήριξη αυτή είναι εμφανέστερη από ποτέ. «Υπάρχει πολεμική εμπλοκή. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με μεγάλη ανησυχία», είπε.
«Με τη βοήθεια του Αλλάχ η Ρωσία δεν θα επιμείνει στις μεθόδους που αυξάνουν την ένταση», είπε ο Νταβούτογλου.
«Ο Άσαντ είναι ο βασικός υπεύθυνος για την επικίνδυνη κλιμάκωση της κρίσης και την επιδείνωση του προβλήματος», κατέληξε ο Τούρκος πρωθυπουργός, προφανώς εν συγχύσει εβρισκόμενος.

Κατηγόρησε επίσης τη διεθνή κοινότητα η οποία παρακολουθεί την κατάσταση στην Συρία αρκούμενη σε «ένα παιχνίδι εξουσίας».


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ