Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Τουρκία: Θέλει να αποχωρήσει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο

24.02.2017 | 12:14
Ήδη από την Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας στις Βρυξέλλες ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ για μια ακόμα φορά υπογράμμισε την δυσαρέσκεια της Τουρκίας ως προς την συμμετοχή της στην ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση στο Αιγαίο.

Την πληροφορία επιβεβαιώσε για πολλιοστή φορά η εφημερίδα Γιενί Σαφάκ. Συγκεκριμένα, όπως η γράφει η Γιενί Σαφάκ, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Φικρί Ισίκ, ζήτησε στη σύσκεψη του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες να τερματιστεί η δραστηριότητα του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για τις προσφυγικές ροές.

Το επίσημο αίτημα της Τουρκίας δείχνει τις προθέσεις της Άγκυρας, όμως φαίνεται ότι κάτι τέτοιο δεν θέλουν να το ακούνε ούτε για αστείο τόσο οι Γερμανοί, όσο όμως και οι Βρετανοί.

Η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι η παρουσία των ΝΑΤΟϊκων πλοίον δεν συνέβαλε παρά σε ποσοστό 3% στην ανάσχεση των προσφυγικών ροών, ωστόσο δεν φαίνεται τα αίτια του αιτήματος της Τουρκίας έχουν να κάνουν μόνο με το μεταναστευτικό. 

Επιπλέον, στις δηλώσεις του σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της Συνόδου Υπουργών Άμυνας, Τούρκος Υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ είχε δήλωσε ότι "η επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο δεν είναι μια επιχείρηση διαρκείας. Δεν ξεκίνησε έτσι και θα πρέπει να τελειώσει σύντομα. Το συζητήσαμε αυτό με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και μας διαβεβαίωσε οτι θα λυθεί το θέμα αυτό και θα θέσει ένα χρονοδιάγραμμα για το πώς θα τελειώσει".


Περισσότερα στο newsit.gr 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ