Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία: Τώρα πάνε φυλακή και οι δήμαρχοι

24.08.2015 | 08:42


Στη φυλακή πέντε δήμαρχοι στην Τουρκία.

Τουρκικό δικαστήριο διέταξε την προφυλάκιση πέντε δημάρχων, πόλεων της νοτιοανατολικής Τουρκίας όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι, οι οποίοι κατηγορούνται ότι επιχείρησαν “να διασπάσουν την “εθνική ενότητα” ζητώντας την αυτονόμηση της περιοχής τους, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

Μεταξύ των δημάρχων που προφυλακίστηκαν εν αναμονή της δίκης τους είναι οι δύο δήμαρχοι του Σουρ –μιας περιφέρειας της πόλης Ντιγιάρμπακιρ– Σεγίντ Ναρίν και Φάτμα Σικ Μπαρούτ. Κρατείται επίσης η δήμαρχος της πόλης Σιλβάν, επίσης στην περιοχή του Ντιγιάρμπακιρ, Γιουξέλ Μποντακτζί.

Υπό κράτηση έχουν τεθεί επίσης οι δύο δήμαρχοι της πόλης Χακαρί Ντιλέκ Χατίπογλου και Νουρουλάχ Τσιφτσί. Στο Χακαρί, μια περιοχή που συνορεύει με το Ιράκ και το Ιράν, έχει συλληφθεί και ο τοπικός εκπρόσωπος του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), Ισμαήλ Σιχάτ Καγιά, όπως μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Μέχρι στιγμής δεν έχει προσδιοριστεί η ημερομηνία της δίκης των δημάρχων. Όλοι τους έχουν εκλεγεί με το Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) που πρόσκειται στο HDP.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ