Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Συρία - Τσαβούσογλου: Σχεδιάσαμε μαζί με τις ΗΠΑ την εισβολή!

24.08.2016 | 13:50
«Σκοπός της επιχείρησης είναι να απωθηθεί η οργάνωση ISIS προς τον νότο. Εξ' αρχής αυτό σχεδιάσαμε και το σχεδιάσαμε μαζί με τις ΗΠΑ», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος ωστόσο ξεκαθάρισε ότι εάν η κουρδική οργάνωση PYD δεν μετακινηθεί προς τα ανατολικά του Ευφράτη, θα είναι στόχος της Τουρκίας.

Αναφερόμενος στη δήλωση του ηγέτη του ΡYD Σαλίχ Μουσλίμ ότι «η Τουρκία θα χάσει πολλά στο τέλμα της Συρίας», ο Τσαβούσογλου είπε «η επιχείρηση πραγματοποιείται εναντίον του ISIS. Για ποιο λόγο ανησυχεί το PYD; Η οργάνωση αυτή δεν υποστήριζε μέχρι σήμερα ότι πολεμά εναντίον του ISIS; Στην ουσία πρέπει να τους ευχαριστήσουμε διότι ομολογούν αυτό που αναφέρουμε εμείς εδώ και καιρό στους συμμάχους. Το PYD λέει στην ουσία ότι δεν έχει πρόβλημα με το ISIS και ότι ο στόχος του είναι να δημιουργήσει ένα καντόνι, ένα κουρδικό κράτος στην περιοχή. Αυτή είναι η κρυφή τους ατζέντα».

Ο Τσαβούσογλου είπε ότι οι δυνάμεις του PYD πρέπει να μετακινηθούν στην ανατολική πλευρά του Ευφράτη και ότι «αυτή την υπόσχεση έδωσαν και οι ΗΠΑ» στην Τουρκία και σημείωσε: «Αυτή είναι η συμφωνία που έχουμε κάνει. Σε αντίθετη περίπτωση θα πράξουμε τα δέοντα».

Ο Τσαβούσογλου είπε ότι και το ΡYD είναι τρομοκρατική οργάνωση και ότι «στόχος της Τουρκίας είναι όχι τα κουνούπια, αλλά ο βάλτος. Εάν το PYD έχει κρυφή ατζέντα, τότε θα πρέπει όντως να φοβάται». 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ