Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία-ΗΠΑ σε κοινό χτύπημα κατά τζιχαντιστών

30.08.2015 | 17:16
Η πρώτη κοινή αεροπορική επιχείριση Τουρκίας και ΗΠΑ εναντίον των τζιχαντιστών πραγματοποιήθηκε χθες και προχθές το βράδυ εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους βόρεια από το Χαλέπι της Συρίας. Στόχος είναι η απομάκρυνση των τζιχαντιστών από τα σύνορα της Τουρκίας, ώστε να σχηματιστεί εκεί ζώνη ασφαλείας.


Τέσσερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη συμμετείχαν στην πρώτη κοινή επιχείριση με αμερικανικά αεροσκάφη , χτυπώντας εφτά στόχους του ISIS.

Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι η συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί, υπενθυμίζοντας ότι η συμφωνία με τις ΗΠΑ προς αυτή την κατεύθυνση υπογράφηκε στις 24 Αυγούστου. Επισημαίνεται ότι η Τουρκία θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα να στηρίζει τις προσπάθειες για εξολόθρευση του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο από το 2013 έχει συμπεριλάβει στην λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Η αμερικανική Πρεσβεία στην ‘Αγκυρα, με ανακοίνωσή της μέσω του τουίτερ, αναφέρει ότι οι τουρκικές αεροπορικές δυνάμεις έλαβαν μέρος στις συντονισμένες αεροπορικές επιχειρήσεις του συνασπισμού εναντίον των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους. Προσθέτει ότι η συμμετοχή της Τουρκίας στις αεροπορικές επιχειρήσεις του συνασπισμού ενισχύουν το δυναμικό τους για την υποχώρηση του κοινού εχθρού και την ήττα του.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ