Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία και Βενεζουέλα φτιάχνουν μέτωπο έναντι των κυρώσεων των ΗΠΑ

22.09.2018 | 17:39
Η Τουρκία είναι πρόθυμη να χρησιμοποιήσει τοπικό νόμισμα σε διμερείς εμπορικές συμφωνίες για να αντιμετωπίσει τις κυρώσεις των ΗΠΑ, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου αργά την Παρασκευή.

"Είμαστε τόσο πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουμε τα τοπικά νομίσματα στο διμερές εμπόριο όχι μόνο μεταξύ Τουρκίας και Βενεζουέλας αλλά και μεταξύ Τουρκίας και άλλων χωρών", δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο Καράκας με τον ομόλογό του της Βενεζουέλας, Χόρχε Αρρέαζα.

Έπειτα, ανέφερε ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει χρησιμοποιήσει το δολάριο ως εργαλείο για την επίθεση στις οικονομίες άλλων χωρών, με αποτέλεσμα πολλές χώρες να προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τα τοπικά νομίσματα στο εμπόριο.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία δεν είναι ενάντια στο νόμισμα οποιασδήποτε χώρας, αλλά τα νομίσματα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως εργαλεία για την επίθεση των οικονομιών άλλων εθνών.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Τουρκία έγινε πρόσφατα στόχος και γι 'αυτό γνώρισε διακυμάνσεις στο νόμισμά της, όμως, επειδή είναι πολύ ισχυρή χώρα, θα πάρουν όλα τα μέτρα για να κάνουν την οικονομία της Τουρκίας πιο σταθερή.

Όσον αφορά τις σχέσεις Τουρκίας-Βενεζουέλας, ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Τουρκία και οι πρόεδροι της Βενεζουέλας είναι «αδέρφια, που θα τα υποστηρίξουν.

Στη συνέχεια δήλωσε ότι η οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών έχει ενισχυθεί και οι δύο χώρες έχουν επωφεληθεί από αυτό, ενώ είπε ότι οι τουρκικές αεροπορικές εταιρείες ανακάλυψαν επίσης τις δυνατότητες που προσφέρει η Βενεζουέλα και αύξησαν τη συχνότητα των πτήσεων τους στο Καράκας επτά φορές την εβδομάδα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Arreaza, από την πλευρά του, δήλωσε ότι η Τουρκία και η Βενεζουέλα έχουν αδελφικές σχέσεις, λόγω της υποστήριξης που έδειξαν στο Καράκας αυτές τις κρίσιμες περιόδους και ότι μοιράζονται τις ίδιες θέσεις στις διεθνείς σχέσεις και την πολιτική.

Ο κ. Arreaza πρόσθεσε ότι η Βενεζουέλα υπέγραψε συμφωνίες με την Τουρκία σε σημαντικούς τομείς όπως ο τουρισμός, η αλιεία και η γεωργία.

Αργότερα ο Τσαβούσογλου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Μαδούρο και έπειτα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, είπε ότι η Τουρκία και η Βενεζουέλα θα αυξήσουν την αλληλεγγύη καθώς επιβιώνουν από δύσκολες στιγμές.

Πηγή: Daily Sabah 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ