Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

08.03.2013 | 14:57

Τουρκία: Χαμηλή η συμμετοχή γυναικών στο κράτος

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας η τουρκικη εφημερίδα Haberturk αναφέρει οτι η συμμετοχή των γυναικών στο Τουρκικό κράτος ειναι χαμηλή

Του Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ

Χαμηλή είναι η συμμετοχή των γυναικών σε υψηλόβαθμες θέσεις και αξιώματα στο Τουρκικό κράτος, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Haberturk με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας!

Η εφημερίδα επισημαίνει έρευνα της Oμοσπoνδίας Γυναικών Τουρκίας ( KADER) σύμφωνα με την οποία μόνο τα 79 από τα 550 μέλη της Εθνοσυνέλευσης είναι γυναίκες , ενώ στο 25 μελές Υπουργικό Συμβούλιο συμμετέχει μόνο μία γυναίκα .
Στις 21 από τους 196 ανέρχονται οι γυναίκες Πρέσβεις της Τουρκίας στο εξωτερικό , ενώ οι γυναίκες στην Τουρκία αποτελούν το 82% του αναλφάβητου πληθυσμού της χώρας.

Επίσης σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, καμιά γυναίκα δεν συμμετέχει στο Εφετείο και δεν κατέχει θέσει Υφυπουργών στα τουρκικά Υπουργεία , ακόμη και στο Υπουργείο Οικογενειακών Υποθέσεων.
Δεν συμμετέχουν επίσης γυναίκες σε υψηλόβαθμες θέσεις στην Επιτροπή Εποπτείας Τραπεζών (BDDK) και στην Τουρκική Ένωση Επιμελητηρίων ( TOBB)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ευρώπη αντιδρά στην πρόθεση της τουρκικής κυβέρνησης να απαγορεύσει τις αμβλώσεις


Ημέρα της γυναίκας - Βίντεο: ΝΑΤΟ - Γυναίκες στην πρώτη γραμμή

Ημέρα της γυναίκας: ΒΙΝΤΕΟ - Ο ρόλος της γυναίκας στον στρατό


Ημέρα της γυναίκας. Πως μας "κατάκτησε" το "ασθενές φύλο"; 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ