Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκικές Εκλογές 2018: "Φαρμάκι" για τον Ερντογάν η τελευταία δημοσκόπηση

20.05.2018 | 08:45
"Φαρμάκι" είναι για τον Ερντογάν η τελευταία δημοσκόπηση για τις Τουρκικές Εκλογές του 2018. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μέτρησης της εταιρείας SONAR στο διάστημα από 7-17 μαίου, στην οποία συμμετείχαν 3.000 άτομα, θα υπάρξει και επαναληπτικός γύρος. 

Σύμφωνα με το κείμενο του Ντενίζ Αϊχάν από την εφημερίδα Σοζτζού, στον 1ο γύρο ο Ερντογάν παίρνει 42%, ο υποψήφιος του CHP Μουχαρρέμ Ιντζέ παίρνει 21,91% και βρίσκεται στην 2η θέση, ενώ 3η βγαίνει η Μεράλ Αξενέρ του "Καλού Κόμματος" (IYI) με 21%.

Το φιλοκουρδικό κόμμα HDP με τον φυλακισμένο  Σελαχαττίν Ντεμιρτάς παίρνει 11,01% , ο ηγέτης του SP Τεμέλ Καραμολλάογλου συγκεντρώνει 2,10% και ο Ντογού Περιντσέκ του κόμματος Βατάν 1,98%.Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει και δεύτερος γύρος, με τις κάλπες να στήνονται βάσει της διαδικασίας στις 8 Ιουλίου. Τονίστηκε πως το εύρος λάθους της έρευνας είναι 0,99-1,81% και ότι οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι μoιράστηκαν αναλογικά.

Δείτε τη δημοσκόπησηΥπενθυμίζεται πάντως ότι προκειμένου να μην χάσει το "καφτάνι του Σουλτάνου", ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει αναθέσει την προεκλογική “καμπάνια” του ΑΚΡ στους στρατηγούς με προεξάρχοντες τα μεγάλα κεφάλια της τουρκικής στρατοχωροφυλακής.

Πρόσφατα μάλιστα ο νομάρχης της επαρχίας Ερτσέκ, μαλιστα, Μουράτ Ζορλούογλου μαζί με Τούρκους αξιωματικούς στην επαρχία Έρτσεκ ζήτησε ψήφους για το κόμμα ΑΚΡ.Ο συνασπισμός των ΑΚP-ΜΗΡ, υπό τον φόβο της απώλειας ψηφοφόρων στις εκλογές της 24ης Ιουνίου, χρησιμοποιώντας τα “γαλόνια” για να μαζέψει ψήφους.

ΠΗΓΗ: TOURKIKANEA

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ