Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Τουρκικά ΜΜΕ: Oι Έλληνες στρατιωτικοί παραβίασαν τα σύνορα κατά 253 μέτρα

06.03.2018 | 16:24
Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (06.03.2018) η κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι Έλληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, και οι τουρκικές προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ τέθηκαν στο επίκεντρο της κυβερνητικής σύσκεψης. Την ίδια ώρα, τουρκικό site δημοσιεύει ότι οι έλληνες στρατιωτικοί «παραβίασαν τα σύνορα κατά 253 μέτρα»

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά την κυβερνητική σύσκεψη έγινε χαρτογράφηση της κατάστασης.
«Δεν θέλουμε να αναδειχθεί σε μείζον διπλωματικό επεισόδιο, το ζήτημα διαχειρίζονται σε επίπεδο Δικαιοσύνης. Για το λόγο αυτό, η Αθήνα ξεκαθαρίζει ότι εξαντλεί όλα τα διπλωματικά και πολιτικά μέσα πίεσης -κλιμακωτά- ώστε να μην κατηγορηθεί για παρέμβαση».

Άλλωστε όπως σχολιάζουν οι ίδιες πηγές, η απάντηση από την τουρκική πλευρά είναι ότι πρόκειται για παράνομη ενέργεια των Ελλήνων αξιωματικών, την οποία χειρίζεται η τουρκική δικαιοσύνη. Ακόμα, Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επί του παρόντος δεν τίθεται θέμα επικοινωνίας του Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Ερντογάν.

Για τις εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Μαξίμου, πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη συζήτηση και για τη συμπεριφορά της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, μετά και την ενημέρωση που έκανε στους κυβερνητικούς παράγοντες ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Αποφασίστηκε να ενταθούν οι ενέργειες μέσα από την αξιοποίηση του Διεθνούς Δικαίου και την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας.
«Παραβίασαν τα σύνορα κατά 253 μέτρα»

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Haberler», η σύλληψη των Άγγελου Μητραιτώδη (ανθυπολοχαγό) και Δημήτρη Κουκλατζή (λοχία ΕΠ.ΟΠ, Σκαπανέας ΜΧ) “έγινε σε σημείο που απέχει 253 μέτρα από τον τουρκικό συνοριακό αστυνομικό σταθμό Pazarkule και 240 μέτρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, μέσα σε τουρκικό έδαφος”
Την ίδια ώρα και ενώ ακόμα αναμένεται να απαγγελθεί το κατηγορητήριο εναντίον των δυο Ελλήνων στρατιωτικών και να ορισθεί η δίκη, η Τουρκία συνεχίζει να παίζει το παιχνίδι των καθυστερήσεων.

Όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα «Milliyet», οι τουρκικές αρχές έστειλαν στην Άγκυρα τα τηλέφωνα των δύο Ελλήνων αξιωματικών για ενδελεχή ψηφιακό έλεγχο.
Συγκεκριμένα τα τηλέφωνα στάλθηκαν στο Ποινικό Τμήμα Στρατονομίας στην Άγκυρα, όπου οι ειδικοί της στρατονομίας θα ελέγξουν τις φωτογραφίες που υπάρχουν στα κινητά, καθώς και εκείνες που έχουν σβηστεί.

Τι προβλέπει η διαδικασία για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία προβλέπει κράτησή τους μέχρι την ώρα που θα τους απαγγελθούν επίσημα κατηγορίες και στη συνέχεια ορισμός τακτικής δικάσιμου. Ως την ολοκλήρωσή της ανεξάρτητα απ’ την όποια απόφαση του δικαστηρίου οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί θα είναι υπό κράτηση στις φυλακές της Αδριανούπολης οι οποίες είναι κλειστού τύπου και εκεί είναι ενδεικτικό ότι κρατείται και ο ηγέτης του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας.

Με πληροφορίες από Haberler

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ