Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα τουρκικά σήριαλ αυξάνουν τον τουρισμό

05.05.2013 | 00:26

Τα τουρκικά σίριαλ αυξάνουν το τουριστικό ενδιαφέρον προς την Τουρκία.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα γνωστή μηχανή αναζήτησης αεροπορικών εισιτηρίων στο διαδίκτυο το ενδιαφέρον τον Αραβικών και Βαλκανικών χωρών προς την Τουρκία αυξάνεται μέρα παρά μέρα.

Σύμφωνα με δεδομένα της εταιρείας οι πολίτες των αραβικών και βαλκανικών χωρών οι οποίοι έχουν στενούς δεσμούς με την Τουρκία προτιμούν την Τουρκία για τα τουριστικά τους ταξίδια.

Εκτός από τις καλές οικονομικές και εμπορικές σχέσεις, και ο τομέας τηλεοπτικών σειρών συνέβαλλε πολύ στην αλληλεπίδραση μεταξύ των χωρών.
Το γεγονός ότι τα τουρκικά σίριαλ μερικές φορές στις χώρες αυτές σπάνε ρεκόρ τηλεθέασης ξεπερνώντας ακόμη και τις Αμερικανικές και Λατινοαμερικανικές παραγωγές φαίνεται να έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αύξηση της αναζήτησης των εισιτηρίων προς την Τουρκία.

Όταν οι αναζητήσεις εισιτήριων προς Τουρκία που έγιναν το 2012 από τις χώρες όπως Βοσνία Ερζεγοβίνη, Κροατία, Κόσοβο, Μακεδονία και Σερβία συγκρίνονται εκείνες που έγιναν το 2012 και το 2013 παρατηρείται ότι οι αναζητήσεις διπλασιάστηκαν.

Επικρατεί η άποψη ότι χάρη στις τουρκικές σειρές που προβλήθηκαν τον τελευταίο καιρό, οι χώρες αυτές απόκτησαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από πιο κοντά την τουρκική κουλτούρα.

Μεγάλη αύξηση παρατηρείται και στον αριθμό των Άραβων τουριστών που έρχονται τα τελευταία χρόνια στην Τουρκία.

Όταν τα δεδομένα συγκρίνονται με το 2011, παρατηρείται ότι το 2012 και μέχρι σήμερα σημειώθηκε αύξηση κατά 100% στις αναζητήσεις αεροπορικού εισιτηρίου προς Τουρκία από τις χώρες όπως Κουβέιτ, Κατάρ, Ιορδανία, Υεμένη και Λίβανο. Ενώ οι αναζητήσεις από το Μπαχρέιν και τη Σαουδική Αραβία αυξήθηκαν κατά 200%.

Από την άλλη είναι γνωστό ότι οι τουρίστες που έρχονται στην Τουρκία κυρίως από τις αραβικές χώρες θέλουν να επισκεφτούν τις περιοχές και τους χώρους όπου γίνονται τα γυρίσματα των γνωστών τουρκικών σειρών.

TRT -tourkikanea.gr
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ