Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Τουρκικές Εκλογές: Οι δημοσκοπήσεις δεν "βολεύουν" τον Ερντογάν

01.05.2018 | 19:26
Μία πληροφορία που θα συζητηθεί, φιλοξενεί η τουρκική εφημερίδα, «Cumhuriyet».

Συγκεκριμένα, στο ρεπορτάζ της αναφέρει πως αν ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δει στο μεσοδιάστημα μέχρι τις εκλογές ότι στις δημοσκοπήσεις δεν εξασφαλίζεται η αυτοδυναμία, τότε ενδέχεται να «χρησιμοποιήσει» προς συμφέρον του απόφαση του δικαστηρίου που θα ακυρώνει τη διενέργεια των πρόωρων εκλογών. Συγκεκριμένα, το κόμμα των κεμαλιστών, το CHP του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έχει καταθέσει στο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για ακύρωση των εκλογών. Το αίτημα αυτό θα εξεταστεί την Τετάρτη, όμως δεν αναμένεται να προκύψει απόφαση άμεσα.
Τώρα σε ό,τι αφορά στις δημοσκοπήσεις που θα παίξουν τον ρόλο τους. Σύμφωνα με το γκάλοπ της εταιρείας, Piar στην εφημερίδα, Cumhuriyet, το δείγμα είναι καθόλου θετικό για τον Ερντογάν. 


Το 53% των πολιτών θα ψήφιζε τον κοινό υποψήφιο των κομμάτων της αντιπολίτευσης και θα έβγαινε αυτοδύναμος, ενώ η συμμαχία Ερντογάν-Μπαχτσελί θα έπαιρνε το 46%.

"Μπαρουτιασμένη" η εκλογική ατμόσφαιρα 

Και ενώ ο Ερντογάν ενδέχεται να " τα βρει σκούρα" στις εκλογές αξίζει να σημειώσουμε ότι νωρίτερα εξαπέλυσε μύδρους κατά του Ντεβλέτ Κιλιντζάρογλου( αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης), ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Μπεκίρ Μποζντάγ. Με διαδοχικές αναρτήσεις του στο Twitter και χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, εναντίον του προεκλογικού αντιπάλου του AKP, έριξε τα "πυρά του" για το γεγονός ότι το κόμμα των γκρίζων λύκων ακόμη δεν χρίσει τον υποψήφιο για τις κάλπες της 24ης Ιουνίου. 

Ο Μπεκίρ Μποζντάγ υποστήριξε ότι ο νυν "συνεταίρος" του κυβερνώντος κόμματος είναι "τόσος πολιτικός όσο και πολιτικός φυγάς" για το γεγονός ότι δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τον υποψήφιο των προεδρικών εκλογών."Αυτή η αξιοθρήνητη κατάσταση της διοίκησης του CHP είναι μια πλήρης ανικανότητα" είπε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος και πρόσθεσε:·"Είναι εντελώς αποτυχημένος"


Πηγή: Ant1news, «Cumhuriyet».


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ