Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο και προκλήσεις σε πολλαπλά επίπεδα

06.07.2017 | 19:40
Τα "συνηθισμένα" CN-235 σήμερα φαίνεται πώς είχαν... αλλού δουλειά αλλά τα F-16 ήλθαν και έκαναν αισθητή την παρουσία τους, παραβιάζοντας τέσσερεις φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο στο βορειοανατολικό και κεντρικό Αιγαίο και προβαίνοντας παράλληλα σε μια παραβίαση Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, το ζευγάρι των τουρκικών -οπλισμένων- μαχητικών αναγνωρίσθηκε ναι αναχαιτίσθηκε από ελληνικά μαχητικά επιφυλακής. Ωστόσο οι Τούρκοι χειριστές αρνήθηκαν να υπακούσουν, με αποτέλεσμα η αναχαίτιση να καταλήξει σε δύο εμπλοκές με τα ελληνικά τζετ. 

Η Τουρκία συνεχίζει απτόητη το επικίνδυνο παιχνίδι της "ρώσικης ρουλέτας" στο Αιγαίο, εμμένοντας στα στρατηγικά, κατ' αυτήν, μακροπρόθεσμα "οφέλη" που θεωρεί ότι θα αποφέρει η πολιτική των παραβιάσεων. Στο πλαίσιο της διατήρησης ικανών στρατιωτικών δυνάμεων έτοιμων δια... παν ενδεχόμενον, εντάσσεται και το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των φρεγατών ΜΕΚΟ 200ΤΝ του τουρκικού Ναυτικού (διαβάστε περισσότερα εδώ) κλάσης Barbaros ενώ δεν λείπουν και οι προκλήσεις σε έτερο επίπεδο, με παράνομες αγγελίες NAVTEX και ισχυρισμούς ότι η Ελλάδα ανοίγει πυρ κατά "αθώων" πλοίων. 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ