Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκικές παραβιάσεις την ώρα που ο ΥΕΘΑ βρισκόταν με πολεμικό στο Αιγαίο

22.05.2017 | 18:17
Κάποιος θα έπρεπε να πει στην Άγκυρα ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να κάνεις πολιτική εκτός από το να στέλνεις οπλισμένα μαχητικά στον γείτονά σου αλλά μέχρι τότε, οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας θα αναχαιτίζουν τουρκικά αεροπλάνα, σαν το ζευγάρι των (οπλισμένων) F-16 που παραβίασαν τέσσερεις φορές τον εθνικό μας εναέριο χώρο σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, την ώρα που η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας παρακολουθούσε επί πυραυλακάτου άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού στο κεντρικό Αιγαίο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, εκτός των οπλισμένων F-16, δύο παραβιάσεις του ελληνικού FIR πραγματοποίησαν και τέσσερα μεμονωμένα ελικόπτερα τα οποία κατά πληροφορίες συμμετείχαν στην φάση της μεγάλης τουρκικής αεροναυτικής άσκησης Deniz Kurdu 2017 ("Θαλασσόλυκος") που διεξάγεται ανατολικά της Ρόδου. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι Τούρκοι προέβησαν και σε έξι παραβάσεις Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας. 

Τα τουρκικά μαχητικά αναγνώρισαν και αναχαίτισαν όπως προβλέπεται ελληνικά Mirage 2000 που απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Σκύρου. Ωστόσο, όπως συμβαίνει συχνά, η αναχαίτιση κατέληξε στις 14:25 μμ σε εμπλοκή νοτιοδυτικά της Λέσβου...  


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ