Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκική πρόκληση με τον Κοτζιά στην Άγκυρα

13.05.2015 | 14:12
Τα γνωστά περί... παρενοχλήσεως τουρκικού F – 16 από ελληνικά μαχητικά λέει και πάλι η Άγκυρα, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα.

Το θέμα αναδεικνύεται, συνεχιζομένης της επίσημης επίσκεψης του Έλληνα ΥΠΕΞ κ. Κοτζιά στην Τουρκία- με αναρτήσεις στις ιστοσελίδες των κρατικών ΜΜΕ - τόσο του ειδησεογραφικού πρακτορείου Anadolu όσο και της τουρκικής τηλεόρασης TRT με τίτλο «Παρενόχληση τουρκικού αεροσκάφους από ελληνικά».

Στα δημοσιεύματα γίνεται επίκληση ανακοίνωσης του Αρχηγείου του Γενικού Επιτελείου,όπου υποστηρίζεται ότι 2 ελληνικά F - 16 παρενόχλησαν με εγκλωβισμό ραντάρ για 35 δευτερόλεπτα ένα τουρκικό F – 16, που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση στο διεθνή εναέριο χώρο πάνω από το Αιγαίο. Τα τουρκικά αεροσκάφη, ανακοινώθηκε, απάντησαν με τον ίδιο τρόπο βάσει των κανόνων εμπλοκής. Πρόκειται για την προχθεσινή εμπλοκή (αερομαχία).

Βέβαια όλα αυτά είναι ψεύτικες τουρκικές δικαιολογίες: Στην πραγματικότητα πρόκειται για αναχαίτηση από ελληνικά μαχητικά ενός τουρκικού αεροσκάφους που είχε μπει παράνομα στο FIR Aθήνας και εν συνεχεία παραβίασε και τον Εθνικό Εναέριο Χώρο.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ