Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Τουρκική ανησυχία για σύγχρονα αντιαρματικά στα χέρια Κούρδων μαχητών

03.04.2017 | 14:41
Η κατάσχεση και δεύτερου αντιαρματικού εκτοξευτή M136 AT4 LAW μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας από επίλεκτες δυνάμεις του τουρκικού Στρατού που επιχειρούν κατά των Κούρδων ανταρτών του "τρομοκρατικού" κατά την Άγκυρα ΡΚΚ, προκαλεί την έντονη ανησυχία και δυσφορία της Τουρκίας.

Ανησυχία μεν διότι ο σουηδικής κατασκευής αντιαρματικός εκτοξευτής στα χέρια Κούρδων μαχητών προσδίδει σαφώς μια σοβαρή ποιοτική διάσταση στην ένοπλη αντιπαράθεση της Τουρκίας με τους αντάρτες του ΡΚΚ, δυσφορία δε διότι, όπως επισημαίνεται σε σχετικό άρθρο της διαδυκτιακής έκδοσης της εφημερίδας Hurriet, τέτοια όπλα είχαν παραδοθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες στους μαχητές του κουρδικού YPG που πολεμούν τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία.

Το αντιαρματικό όπλο που βρέθηκε στο Σεμντινλί της επαρχίας Χάκαρι δόθηκε στο PΚΚ από το YPG, υποστηρίζει το δημοσίευμα της Hurriet η οποία επικαλείται "αξιωματούχους". Κατά τις ίδιες πηγές, η κατάσχεση δύο όπλων του συγκεκριμένου τύπου εντός μιας εβδομάδας αφήνει "υπόνοιες ότι το ΡΚΚ ενδεχομένως να διαθέτει πολλά από αυτά". Από την αρχή του έτους, περίπου 104 Κούρδοι μαχητές έχουν χάσει την ζωή τους κατά την διάρκεια ττων τουρκικών επιχειρήσεων στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του βορείου Ιράκ, αναφέρει ξεχωριστή ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου.    

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ