OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκική «απόβαση» στα νησιά και ελληνική «αντεπίθεση»

12/04/2015 - 00:04
Share on FacebookShare on Twitter

Επιμέλεια Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Κατά το 2014,  650.000 Έλληνες τουρίστες επισκέφθηκαν την Τουρκία και 950.000 Τούρκοι τουρίστες την Ελλάδα:Τα στοιχεία για το »τουριστικό» ισοζύγιο μεταξύ των δυο χωρών έδωσε ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Αγκυρα κατά το Ελληνοτουρκικό Τουριστικό Φόρουμ στη Σμύρνη.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι συγκριτικά με τους πληθυσμούς των δυο χωρών η Τουρκία υπολείπεται πολύ της Ελλάδας στην»ανταλλαγή» τουριστών. Αν δηλαδή υπήρχε μια αναλογία έναντι των 650.000 Ελλήνων που πήγαν στην Τουρκία, θα έπρεπε να είχαν έρθει στην Ελλάδα 4,5 εκ Τούρκοι τουρίστες! Με αυτή την ματιά, και οι διπλωμάτες μας και οι τουριστικοί πράκτορες αλλά και η αρμόδια για τον Τουρισμό αν. Υπουργός κ. Έλενα Κουντουρά , έχουν ακόμα …δουλειά! Βεβαίως η πρόοδος είναι σημαντική – και αναγνωρίστηκε στο Φόρουμ.
Το φόρουμ διοργάνωσαν η Πρεσβεία της Ελλάδος στην Άγκυρα και η Ένωση Τουριστικών Πρακτορείων Τουρκίας (TURSAB) μεταξύ των επιχειρηματικών ομάδων της Τουρκίας και της Ελλάδας για την παρότρυνση του τουρισμού μεταξύ των δυο χωρών.

Ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Άγκυρα, κ. Λουκάκης, που μίλησε στην έναρξη της συνάντησης, τόνισε ότι ως Πρεσβεία οργάνωσαν σημαντικές επιχειρηματικές συναντήσεις τα τελευταία έτη για την ανάπτυξη της φιλίας μεταξύ  των 2 χωρών και ότι στις συναντήσεις αυτές υπέγραψαν συμφωνίες πολλοί Έλληνες και Τούρκοι επιχειρηματίες. «Ένα από τα σημαντικότερα βήματα των οικονομικών σχέσεων είναι ο τουρισμός. Όμως, ο τουρισμός δεν είναι μόνο οικονομικές σχέσεις. Ο τουρισμός φέρνει κοντά τους λαούς των δυο πλευρών στο Αιγαίο και εξασφαλίζει το να γνωρισθούν, το να καταλάβει ο ένας τον άλλον και το να γίνουν φίλοι», είπε.

»Το Αιγαίο θα γίνει ξηρά και θα ενωθούμε!»

Εξάλλου, ο Δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου της Σμύρνης κ. Aziz Kocaoglu είπε: «Βρισκόμαστε στα παράλια των ίδιων υδάτων, είμαστε παιδιά της ίδιας θάλασσας, είμαστε κληρονόμοι της ίδιας ιστορίας, αποτελούμε κομμάτια της ίδιας γεωγραφίας. Οι γεωλόγοι λένε ότι μετά από 500 χρόνια η θάλασσα του Αιγαίου θα γίνει ξηρά. Εφόσον αργά ή γρήγορα θα ενωθούμε, γιατί δεν ενωνόμαστε σήμερα;»

Ο Κ. Kocaoglu, o οποίος είπε ότι η καλή γειτονία ταυτόχρονα έχει την έννοια της ειρήνης της σταθερότητας και της ευημερίας, πρόσθεσε:

«Η συνέργεια μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας έχει μεγαλύτερη σημασία από το ‘1 + 1 = 2’. Οι λαοί των δυο χωρών πιστεύουν εγκάρδια σ’ αυτή τη συνεργασία. Στο θέμα αυτό το μεγαλύτερο καθήκον αναλογεί στους πολιτικούς. Θα πρέπει να μιλήσουν οι καρδιές και όχι τα ταμπού. Θα πρέπει να γίνουμε και καλοί παρτενέρ και όχι μόνο καλοί φίλοι. Θα πρέπει να βλέπουμε ο ένας τον άλλο όχι ως ανταγωνιστές αλλά ως εταίροι».

»Από κοινού περιοδείες»

Επίσης, ο Πρόεδρος του TURSAB κ. Basaran Ulusoy τόνισε ότι για να μεταβούν περισσότεροι Τούρκοι τουρίστες στην Ελλάδα θα πρέπει να αυξηθούν τα αεροπορικά δρομολόγια και να αυξηθούν οι διευκολύνσεις στις θεωρήσεις.

Ο κ. Ulusoy, επισήμανε ότι η Ελλάδα άνοιξε τουριστικό γραφείο στην Κωνσταντινούπολη και συνέχισε ως εξής: «Το προσεχές έτος θα στείλουμε στην Ελλάδα 1 εκ. άτομα. Μπορούμε να συνεργασθούμε στις τρίτες χώρες. Μπορούμε να πραγματοποιήσουμε από κοινού περιοδείες. Εγώ και οι συνάδελφοί μου είμαστε έτοιμοι. Ελάτε να κάνουμε από κοινού το Travel Turkey. Τον ένα χρόνο εδώ και το άλλο εκεί. Ακόμα μπορούμε να το κάνουμε μια εδώ και μια εκεί. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε την ιστορία αλλά μπορούμε να γίνουμε αρχιτέκτονες του μέλλοντος».

Μετά τις ομιλίες που έγιναν άρχισαν οι διμερείς επαφές μεταξύ των 98 εταιριών από την Τουρκία και των 47 από την Ελλάδα που συμμετείχαν.

Tags: ΕΛΛΑΔΑΝΗΣΙΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Μητσοτάκης - Ερντογάν
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Μητσοτάκης σε Ερντογάν: «Να αρθεί κάθε απειλή μεταξύ μας» – Οι δηλώσεις από την Άγκυρα [vid]

11/02/2026 - 17:41
Μητσοτάκης - Ερντογάν
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Άγκυρα: Ο Έλληνας πρωθυπουργός στο «Λευκό Παλάτι»

11/02/2026 - 15:15
Ερντογάν
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ερντογάν λίγο πριν τη συνάντηση με Μητσοτάκη: Θέλουμε ειρήνη και ασφάλεια για εμάς, τους γείτονές μας και όλες τις αδελφές χώρες

11/02/2026 - 14:28

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1950 οι Στάλιν και Μάο υπογράφουν συμφωνία φιλίας και αλληλοβοήθειας ΕΣΣΔ και Κίνας

Στη Θράκη ο Νίκος Δένδιας: Τι είπε για το Στεγαστικό Πρόγραμμα των ΕΔ και τη μουσουλμανική μειονότητα [pics, vid]

Ιράν: Ο Τραμπ επιβεβαιώνει ότι στέλνει δεύτερο αεροπλανοφόρο στον Κόλπο – Ο Παχλαβί καλεί τους Ιρανούς να διαδηλώσουν

Τραμπ: «Ο Ζελένσκι πρέπει να κινηθεί γρήγορα, αλλιώς θα χάσει μια μεγάλη ευκαιρία – Η Ρωσία θέλει συμφωνία»

Ουκρανία: Ο ΥΠΕΞ κάλεσε τον Κινέζο ομόλογό του στο Κίεβο – Το Πεκίνο δηλώνει πρόθυμο να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια

Πολεμικό Ναυτικό: Ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας με τις ασκήσεις «ΑΙΓΙΑΛΟΣ 1/26» και «ΓΡΙΠΟΣ 1/26» [pics]

WSJ: Μια μικρή ομάδα Ουκρανών «κατέστρεψε» τα στρατεύματα του NATO σε άσκηση με drones

Σχολή Πεζικού: Εντυπωσιακά πλάνα από τις βολές Ανθυπολοχαγών και Λοχιών Τάξης 2025

Top News

Υδατάνθρακες και δίαιτα: Οι τροφές που «καίνε» λίπος αντί να προσθέτουν κιλά, και τι δείχνουν οι νέες έρευνες

Αγίου Βαλεντίνου: Για τη γιορτή των ερωτευμένων φτιάξτε τη συνταγή με τα περισσότερα «χτυπήματα» παγκοσμίως

Διπρόσωπος ο καιρός το Σαββατοκύριακο: Αφρικανική σκόνη, βροχές και υψηλές θερμοκρασίες

«Βόμβες» Θεοχάρη για Τσίπρα: Είχαν σχέδιο να μας πάνε στην δραχμή - Πριν το δημοψήφισμα έψαχναν εταιρείες για να τυπώσουν χαρτονομίσματα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert