Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκική άσκηση μεγάλης κλίμακας στις "Σαράντα Eκκλησιές" - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

15.02.2018 | 22:29
Τουρκική άσκηση μεγάλης κλίμακας διεξάγει η Άγκυρα αυτό το διάστημα και οι φωτογραφίες από την άσκηση πρωταγωνιστούν στα τουρκικά ΜΜΕ.   

Στην μεγάλη στρατιωτική άσκηση της γειτονικής χώρας που έκανε τον γύρο των τουρκικών ΜΜΕ, ως άλλο ένα κομμάτι της καλά στημένης τουρκικής προπαγάνδας, έλαβαν μέρος 197 στελέχη των τουρκικών ενόπλων Δυνάμεων και 61 τεθωρακισμένα οχήματα.  

Η άσκηση αυτή πραγματοποιείται 60 χιλιόμετρα από την Ανδριανούπολη. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Κιρκλαρελί (Kırklareli) που στην ελληνική βιβλιογραφία είναι πόλη της σημερινής Τουρκίας γνωστή ως "Σαράντα Εκκλησιές". Για την ιστορία αναφέρουμε ότι το Κιρκλαρελί, είναι πόλη της Τουρκίας, πρωτεύουσα της ομώνυμης (μεγαλύτερης) επαρχίας του ομώνυμου νομού, στην Ανατολική Θράκη, επί της Ευρωπαϊκής Τουρκίας, ανατολικά της Αδριανούπολης. Πιθανολογείται ότι βρίσκεται στη θέση που ήταν κατά τη αρχαιότητα η ελληνική πόλη "Καρπούδαιμον", όπως αναφέρει ο Πτολεμαίος.

Στην άσκηση έλαβαν μέρος, μονάδες τεθωρακισμένων, καθώς και μονάδες του πεζικού, όπως αναφέρει δημοσίευμα της yenisafak.com.

Η προβολή ισχύος στην οποία στηρίζει την εικόνα του ο Τούρκος Πρόεδρος έγινε ιδιαίτερα αντιλιπτή μετά τα γεγονότα της τελευταίας βδομάδας στον Αιγαίο και την Νοτιο Ανατολική Μεσόγειο. Η χρήση στρατιωτικών ασκήσεων απο τον Τούρκο Πρόεδρο γίνεται τόσο για την ενίσχυση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Αξιοσημείωτο ειναι το γεγονός οτι η άσκηση αυτή πραγματοποιείται μια μέρα μετά την αποκάλυψη πως απέναντι από τα Ίμια στη νησίδα Τσαβούς (Çavuş Adası), η Τουρκία, κατασκευάζει ένα στρατιωτικό φυλάκιο.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu τα πλάνα της άσκησης - η οποία πραγματοποιήθηκε σε μια μικρή λίμνη - τράβηξε drone του κρατικού πρακτορείου. Όπως θα δείτε στις  φωτογραφίες, οι Τούρκοι κατασκεύασαν για τις ανάγκες του σεναρίου της άσκησης γέφυρες διάβασης υδατινου κωλύματος.  

 

 

 

 Το βίντεο από την άσκηση από το Αnadolu 


 


CNN TURK, ANADOLU, YENI SAFAK

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ