Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκική οικονομία: Όλοι οι δείκτες δείχνουν κρίση

11.03.2015 | 21:40
Ανησυχητικές διαπιστώσεις για την Τουρκική οικονομία κάνει σε άρθρο γνώμης ο κ. Guneri Civaoglu σε άρθρο στη Milliyet .Ταυτόχρονα δε αναφερόμενος στους ‘'ανησυχητικούς’' δείκτες της τουρκικής οικονομίας στην παρούσα φάση, υπενθυμίζει την αρνητική εμπειρία της Ελλάδας, από την οποία, όπως χαρακτηριστικά γράφει, θα πρέπει να διδαχθεί η Τουρκία.

Γράφει: στον τομέα της βιομηχανίας η παραγωγή σημειώνει πτώση, αυξάνεται ο πληθωρισμός εξαιτίας της ανεπάρκειας σε γεωργικά προϊόντα, ενώ, συνεπεία των συνεχών προειδοποιήσεων της κυβέρνησης προς την ανεξάρτητη Κεντρική Τράπεζα επικρατεί ασάφεια στην οικονομία. Οι δείκτες στην τουρκική οικονομία δεν είναι αισιόδοξοι, σχολιάζει ο αρθογράφος και επισημαίνει ότι «ωφέλιμο είναι απέναντι στην εικόνα αυτή της τουρκικής οικονομίας να θυμόμαστε το παράδειγμα της Ελλάδας». 

Άλλωστε και ο τίτλος του άρθρου του είναι ''Το μάθημα της Ελλάδας'': Οι δείκτες στην οικονομία δεν είναι αισιόδοξοι, σχολιάζει ο αρθογράφος και επισημαίνει ότι «ωφέλιμο είναι απέναντι στην εικόνα αυτή της τουρκικής οικονομίας να θυμόμαστε το παράδειγμα της Ελλάδας». 
: Ξεκινώντας με το ρητό «Είναι έξυπνοι όσοι ξέρουν να επωφελούνται από τις εμπειρίες τους και ακόμη πιο έξυπνοι όσοι επωφελούνται από τις εμπειρίες των άλλων», ο κ. Civaoglu γράφει ότι η έξυπνη οδός να εξασφαλίσει η χώρα τη (σταθερή) θέση της είναι να διδαχθεί από την κατάσταση στην οποία υπέπεσε η γειτονική Ελλάδα και να ενισχύσει τις άμυνές της απέναντι στην οικονομική κρίση.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ