Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος - Επίσημη "πρώτη" αύριο

06.05.2013 | 00:21
Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Το Hürkuş, το πρώτο τουρκικής κατασκευής βασικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος  θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Διεθνή Έκθεση Αμυντικής Βιομηχανίας IDEF ’13 που θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη από τις 7 έως τις 10 Μαΐου.
Το εκπαιδευτικό αεροσκάφος ''Χούρκους'' που ανέπτυξε η Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανίας Α.Ε. (TUSAŞ) θα ξεκινήσει τις πτητικές δοκιμές τον Ιούνιο-αντί του Απριλίου που είχε ανακοινωθεί παλιότερα.
Το εκπαιδευτικό πήρε το όνομα του από έναν σημαντικό πιλότο και μηχανικό  της τουρκικής αεροπλοΐας, τον Vecihi Hürkuş.
Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ το Hürkuş  εκτός ελάχιστων ανταλλακτικών είναι τουρκική σχεδίασης και κατασκευής και πέρα από την  προδιαγραφή CS-23 του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας, σχεδιάστηκε βάσει των υπόλοιπων σχετικών προδιαγραφών πολιτικής και στρατιωτικής αεροπορίας.Το πρώτο πρωτότυπο Hürkuş θα φέρει προδιαγραφές πολιτικής χρήσης.  Η τελευταία και πιο ανεπτυγμένη έκδοση του Hürkuş θα φέρει όπλα στο μέλλον.
Το αεροσκάφος μπορεί να εκτελεί πτήση μέρα και νύχτα. Το αεροσκάφος θα χρησιμοποιηθεί για την εκτέλεση βασικής εκπαίδευσης πιλότων. και συγκεκριμένα σε αυτό θα γίνονται εκπαιδευτικές πτήσεις προσανατολισμού, με ή χωρίς όργανα, πλοήγησης, νυχτερινές πτήσεις καθώς και πτήσεις σχηματισμού.Το Hürkuş έχει αναλογικό και ψηφιακό πιλοτήριο με μια διάταξη καθισμάτων  για δύο μέλη του πληρώματος - πιλότος φοιτητής και ένας εκπαιδευτής..
Το πρόγραμμα ανάπτυξης της Hürkuş ξεκίνησε το Μάρτιο του 2006, ενώ το πρώτο μοντέλο  παρουσίασε ο Τουρκος Πρωθυπουργός κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Τουρκική Αεροδιαστημική εταιρεία ΤUSAS πέρυσι τον Ιούνιο.Μέχρι τότε στο συγκεκριμένο έργο είχαν δαπανηθεί 150 εκατομμύρια δολαρια και είχαν κατασκευαστεί 4 αεροσκάφη. 

    

 

ΣΧΟΛΙΑ