OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Τουρκικό φέσι» – Θέλουν να αγοράουν Aegean και Olympic Air!

17/08/2013 - 06:01
Share on FacebookShare on Twitter

Οι τουρκικές αερογραμμές (ΤΗΥ) σκέφτονται να αγοράσουν την ελληνική Aegean και την Olympic Air., γράφουν τουρκικές εφημερίδες , οι οποίες αναφέρουν επίσης πως λέγεται ότι οι τουρκικές αερογραμμές στοχεύουν να εκτελούν πτήσεις από την Αθήνα σε διάφορα σημεία.

Σημειώνεται επίσης ότι οι τουρκικές αερογραμμές αγόρασαν το 2008 τις αερογραμμές Βοσνίας- Ερζεγοβίνης αλλά αργότερα σε 4 χρόνια τις πούλησαν. Στη συνέχεια είχαν πραγματοποιήσει επαφές για την αγορά των Πολωνικών αερογραμμών LOT αλλά τελικά η αγορά δεν έγινε.
 
Σύμφωνα με τις εφημερίδες Vatan, Cumhurieyt και  Turkiye , η THY που επιθυμεί να αγοράσει την Olympic Air για να μεγαλώσει στην περιοχή στην πρώτη φάση σκέπτεται να διατηρήσει την ονομασία Olympic και αργότερα να την ενσωματώσει πλήρως. Η τουρκική πολιτική αεροπορία επιθυμεί να χρησιμοποιήσει το διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών μαζί με το διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ Κωνσταντινούπολης ως κόμβο (hub).Στόχος των τουρκικών αερογραμμών είναι να πραγματοποιεί πτήσεις σε διάφορα σημεία στο εξωτερικό. 

Οι τουρκικές αερογραμμές ενδιαφέρονται και για την Aegean και αναμένεται στο μέλλον να καταθέσουν πρόταση και γι αυτήν, αναφέρει η Vatan.  

Οι Τουρκικές Αερογραμμές διέψευσαν πληροφορίες τις φήμες που κυκλοφόρησαν σχετικά με το ενδεχόμενο εξαγοράς της Olympic Airκαι της Aegean Airlines”.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εστάλη στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης « σε κάποια μέσα ενημέρωσης υπήρξαν δημοσιεύματα για ενδεχόμενο εξαγοράς της Olympic Air και της Αegean Airlines. Tα δημοσιεύματα δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα».
Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ « η είδηση κυκλοφόρησε εδώ και έναν μήνα από διάφορα ελληνικά blog αναπαράχθηκε από ελληνικά και τουρκικά μέσα ενημέρωσης και οι Τουρκικές Αερογραμμές τώρα τη διέψευσαν».

Σημειώνεται πως η πρόταση που είχε δώσει η Aegean για να αγοράσει την Olympic Air, απορρίφθηκε για δεύτερη φορά από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ.
 
Στα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι ο αριθμός επιβατών των τουρκικών αερογραμμών σημείωσε αύξηση κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου κατά 24% και αυξήθηκε στα 26,9 εκατ. Η αύξηση επιβατών στις εσωτερικές γραμμές ήταν κατά 22% και στις εξωτερικές 26%.
 
 

Tags: ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ

Related Posts

Μητσοτάκης - Ερντογάν
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Μητσοτάκης σε Ερντογάν: «Να αρθεί κάθε απειλή μεταξύ μας» – Οι δηλώσεις από την Άγκυρα [vid]

11/02/2026 - 17:41
Μητσοτάκης - Ερντογάν
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Άγκυρα: Ο Έλληνας πρωθυπουργός στο «Λευκό Παλάτι»

11/02/2026 - 15:15
Ερντογάν
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ερντογάν λίγο πριν τη συνάντηση με Μητσοτάκη: Θέλουμε ειρήνη και ασφάλεια για εμάς, τους γείτονές μας και όλες τις αδελφές χώρες

11/02/2026 - 14:28

Διαβάστε Επίσης

Καιρός σήμερα: Πολύ ισχυροί άνεμοι και μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1952 η Βουλή επικυρώνει τη συμφωνία ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ

Ζελένσκι: «Η Ουκρανία είναι έτοιμη να συζητήσει την αποχώρηση στρατευμάτων από το Ντονέτσκ, αν η Ρωσία κάνει το ίδιο»

Ιράν: «Δεν θα εγκαταλείψουμε το πυρηνικό μας πρόγραμμα» – Οι προτάσεις της Τεχεράνης στις ΗΠΑ

Η Χεζμπολάχ απορρίπτει το χρονοδιάγραμμα για τον αφοπλισμό της εντός τεσσάρων μηνών

Arrow 4: Το νέο ισραηλινό σύστημα αεράμυνας πλησιάζει την επιχειρησιακή ανάπτυξη – «Έχουν ξεκινήσει δοκιμές»

Χαμάς: «Το Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ πρέπει να βάλει τέλος στις παραβιάσεις του Ισραήλ στη Γάζα»

Ρωσία: Ουκρανικά drones έπληξαν εργοστάσιο χημικών 1.600 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα

Top News

Βλαδίμηρος Κυριακίδης - Έφη Μουρίκη: «Ψάχνουμε το μυστικό της κοινής μας συνύπαρξης μετά από τόσα χρόνια»

Αθηναΐς Νέγκα: «Έχω βιώσει δύσκολες στιγμές στον χώρο, δεν μπορείς να είσαι αληθινός στην τηλεόραση»

Τάσος Ξιαρχό: Χιτλερική η ελληνική Eurovision, δεν άφησε να βοηθήσω τον Good Job Nicky

The Chase: Μοίρασε από τα μεγαλύτερα ποσά που έχει δώσει ποτέ - «Να υπάρχει γιατρός στο πλατό» είπε με χιούμορ η Μαρία Μπεκατώρου

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert