Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκικό ΜΑΤ στο NATO! Ποιοι Τούρκοι πήραν θέσεις κλειδιά

13.12.2015 | 21:33
Στην Ελλάδα μπορεί να πανηγυρίσαμε για την επιλογή του Κωσταράκου στην θέση του προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ,αλλά οι Τούρκοι φαίνεται ότι έχουν πετύχει πολλά περισσότερα εκεί που πρέπει και αξίζει: στο NATO.

Σύμφωνα με την ΧΟΥΡΙΕΤ λοιπόν δυο Τούρκοι διπλωμάτες ανέλαβαν σημαντικά πόστα στο NATO.

Ο απεσταλμένος της Τουρκίας στον Οργανισμό Ασφάλειας και Συνεργασίας στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) Τακάν Ιλντέμ αναλαμβάνει τη θέση βοηθού γ.γ. του ΝΑΤΟ, υπεύθυνος για τις θέματα διπλωματίας και η Μπουρκού Σαν τοποθετήθηκε ήδη διευθύντρια της Εσωτερικής Γραμματείας του τμήματος Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ.

Ο Ιλντέμ είναι διπλωμάτης καριέρας ο οποίος υπηρετεί στο υπουργείο Εξωτερικών από το 1978 και έχει ξαναναλάβει Νατοϊκές θέσεις και από το 2011 ανέλαβε τη θέση του εκπροσώπου της χώρας του στον ΟΑΣΕ. Από τη νέα του θέση θα είναι αυτός που θα μεταφέρει τα πολιτικά μηνύματα της συμμαχίας στους διαμορφωτές της κοινής γνώμης, έχοντας ως άμεσο προϊστάμενό του μόνο τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, στον στενό κύκλο του οποίου θα ανήκει. Η Σαν επίσης έχει εργαστεί στο ΝΑΤΟ παλαιότερα.

Είναι βέβαιο ότι αυτές οι επιλογές της Συμμαχίας δείχνουν ότι η Τουρκία αναβαθμίζεται. Και προφανώς οι θέσεις καταλήφθηκαν από τους Τούρκους με κάποιες μεθοδευμένες κινήσεις που δεν έγιναν χθες.
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ