Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκικό όχι στη λειτουργία Γυμνασίου στην Ίμβρο

13.09.2014 | 00:14
Αρνήθηκε το τουρκικό κράτος να δώσει άδεια λειτουργίας για φέτος στο Γυμνάσιο και Λύκειο που επρόκειτο να λειτουργήσει για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια στην Ίμβρο!Το τουρκικό Υπουργείο Εθνικής Παιδείας δεν έδωσε την απαιτούμενη άδεια με την αιτιολογία ότι το κτίριο του σχολείου, μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, δεν ήταν κατάλληλο για παιδεία,γράφουν οι εφημερίδες Hurriyet, Taraf  Agos,και Yurt .

Ο κ. Καμπουρόπουλος, βοηθός του Συνδέσμου Παιδείας και Πολιτισμού της Ίμβρου, είπε ότι δεν τους ενημέρωσαν νωρίτερα για το ότι η 1η Σεπτεμβρίου είναι η τελευταία ημερομηνία που δίνεται για να είναι τα σχολεία έτοιμα και τόνισε ότι αν το γνώριζαν αυτό νωρίτερα θα έκαναν γρηγορότερα τις εργασίες τους. Ο κ. Καμπουρόπουλος είπε ότι το σχολείο σε περίπτωση που θα άνοιγε θα είχε 7 μαθητές και ότι οι 6 θα έρχονταν από την Ελλάδα.

Στα ρεπορτάζ αναφέρεται ότι επικρατεί θλίψη στο νησί για την μη λειτουργία του Γυμνασίου και του Λυκείου στην Ίμβρο.
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Agos, οι Ίμβριοι οι οποίοι επί χρόνια βρέθηκαν αντιμέτωποι με την πολιτική εκτουρκισμού, μπόρεσαν πέρυσι ν’ ανοίξουν το Δημοτικό τους σχολείο και έτσι είχε αρχίσει για πρώτη φορά παιδεία στην ελληνική γλώσσα μετά από 49 χρόνια. Τα έξι δημοτικά σχολεία και το ένα μέσης εκπαίδευσης είχαν απαγορευθεί με ξαφνική απόφαση το 1964.

Διαβάστε ακόμη:

ΙΜΒΡΟΣ: Οκτώ παιδιά εγκαινιάζουν το ελληνικό γυμνάσιο στο νησί
Ελληνικό γυμνάσιο και λύκειο στην Ίμβρο!

Πως η Τουρκία εξακολουθεί να διώκει την ελληνική μειονότητα 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ