Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Τουρκικό τεθωρακισμένο πουλήθηκε σε τζιχαντιστές - ΒΙΝΤΕΟ

28.04.2017 | 10:08
Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) φαίνεται ότι πούλησε τουρκικό τεθωρακισμένο σε τζιχαντιστές. Η είδηση έρχεται από το turkishminute.com σύμφωνα με το οποίο τουρκικά τεθωρακισμένα που συμμετείχαν στην επιχείρηση “Ασπίδα του Ευφράτη” βρέθηκαν στα χέρια των φανατικών μέσω του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA). Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) είναι "μετριοπαθής" ισλαμιστική ένοπλη οργάνωση της Συρίας. Το defence.pk γράφει ότι η πώληση έγινε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Ασπίδα του Ευφράτη. 

Πιο συγκεκριμένα, το turkish minute παραθέτει βίντεο το οποίο είναι από την εφημερίδα Birgün,η οποία και εντόπισε το τεθωρακισμένο με αριθμό 243768. Το τεθωρακισμένο αξίας άνω των 600.000 δολαρίων εντοπίστηκε αρχικά σε ένα βίντεο του FSA και αργότερα σε ένα άλλο βίντεο του ISIL. 
Σύμφωνα με την εφημερίδα Birgün, το Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας ξεκίνησε έρευνα σχετικά με το περιστατικό. Δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το γεγονός από το Γενικό Επιτελείο Τουρκίας.

Σύμφωνα πάντως με τη μαρτυρία ενός Τούρκου στρατιώτη, του οποίου το όνομα δεν αποκαλύπτεται στην εφημερίδα Birgün ότι : ‘’ η επιχείρηση διεξήχθη υπό πολύ δύσκολες συνθήκες. Δεν υπήρχε φαγητό και δεν μπορούσαμε να κάνουμε μπάνιο. Ο στρατός του FSA ήταν σε πολύ καλύτερες συνθήκες. Επιπλέον, τα μέλη του FSA πούλησαν ένα τεθωρακισμένο όχημα. Ήταν δικό μας. Οι περισσότεροι μαχητές του FSA ήταν κλέφτες, χρήστες ναρκωτικών και λαθρεμπόροι. "

Περισσότεροι από 70 Τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της οκτάμηνης επιχείρησης στη βόρεια Συρία γράφει το Turkish minute.


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ