Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θα "τραβήξουν τ΄ αυτί" του Τσίπρα στην Άγκυρα αυτοί που πνίγουν μετανάστες στο Αιγαίο!!!

05.11.2015 | 20:02
Το κλίμα για την επίσκεψη Τσίπρα στην Άγκυρα διαμορφώνεται ήδη και δεν θα είναι καθόλου φιλικό αν κρίνουμε από τα πρώτα δημοσιεύματα. Με απίστευτο θάσος λίγες ώρες μετά από την αποκάλυψη του βίντεο που δείχνει την τουρκική ακτοφυλακή να επιχειρεί να πνίξει μετανάστες στο Αιγαίο, τουρκικές εφημερίδες γράφουν ότι η τουρκική κυβέρνηση ετοιμαζεται να μας …τραβήξει τ΄ αυτί για …την απροθυμία μας να συνεργαστούμε στο θέμα των προσφύγων!!!

Η SABAH αναφέρεται στην προσεχή επίσημη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία. Στο ίδιο δημοσίευμα εκφράζονται αιχμές για τη στάση του Λιμενικού Σώματος στον τομέα της διάσωσης των μεταναστών-προσφύγων. Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει:

“Ενώ συνεχίζονται οι πνιγμοί στο Αιγαίο, των προσφύγων που επιθυμούν να περάσουν στην Ευρώπη, η Άγκυρα ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα. Κατά τη διάρκεια επίσκεψης του κ. Τσίπρα, η Άγκυρα θα θέσει στην ατζέντα τους ισχυρισμούς περί της «απροθυμίας» των Ελλήνων αξιωματούχων στη διάσωση των προσφύγων καθώς και τους ισχυρισμούς σχετικά με το ότι ομάδες του ελληνικού Λιμενικού βυθίζουν τα πλεούμενα των προσφύγων. Η Τουρκία, η οποία φιλοξενεί 2 εκατ Σύρους πρόσφυγες, διέσωσε από βέβαιο θάνατο χιλιάδες πρόσφυγες στο Αιγαίο. Όλος ο κόσμος παρακολουθεί με προσοχή την ευαισθησία που δείχνει στο θέμα των προσφύγων η τουρκική Ακτοφυλακή, αλλά το ελληνικό Λιμενικό δεν έχει κρατήσει ιδιαίτερα εγκάρδια στάση. Η διοίκηση της τουρκικής Ακτοφυλακής, ακόμα και την περίοδο των γιορτών-αργιών εργάζεται με όλες του τις δυνάμεις. Όμως από στελέχη της Τουρκικής Ακτοφυλακής εκφράζονται ανησυχίες σχετικά με το γεγονός ότι από ελληνικής πλευράς βυθίζονται πλεούμενα προσφύγων. Οι Έλληνες λιμενικοί, όταν εντοπίζουν σκάφος με πρόσφυγες στο Αιγαίο, αντί να σώσουν τους πρόσφυγες, ενίοτε εμφανίζονται απρόθυμοι ακόμα και να ενημερώσουν την τουρκική ακτοφυλακή. Επίσης, αντί να πάρουν στη χώρα τους πρόσφυγες που διασώθηκαν, τους στέλνουν πίσω στην Τουρκία”.

Ποιοι τα λένε αυτά; Δείτε το βίντεο


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ