Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Τουρκικό ΥΠΕΞ: ‘’ Ο Nίκος Κοτζιάς παίζει το παιχνίδι της επίρριψης ευθυνών’’

12.07.2017 | 11:20
Ως ‘’απαράδεκτα’’ χαραρακτήρισε το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών τα σχόλια που έκανε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σχετικά με το γεγονός ότι η Τουρκία κράτησε ασυβίβαστη στάση κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Διάσκεψης για το Κυπριακό στο Κράν Μοντάνα της Ελβετίας.

Η συνέχεια της ανακοίνωσης:


Έχουμε επανειλημμένως τονίσει ότι η Τουρκία κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου έδειξε καλή θέληση και ότι κράτησε επικοικοδομητική στάση.

Aπό την άλλη δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι ο Yπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς έχει τέτοιους είδους ισχυρισμούς και ότι παίζει το παιχνίδι της επίρριψης ευθυνών ’’blame game’’,όπως έκανε και χθες σε συνέντευξη τύπου.

Όσοι γνωρίζουν ότι αυτή η προσέγγιση είναι αντιπαραγωγική και άνευ ουσίας όσον αφορά το πνεύμα του συμβιβασμού, είναι επιρρεπής στο να κάνουν αβάσιμους και μη αληθείς ισχυρισμούς, ούτως ώστε να μπορούν να κατηγορούν αυτούς που δείχνουν καλή θέληση και επιχειρηματολογία σε αντίθεση με τους ίδιους.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών είναι ένας από τους υπεύθυνους που η Διεθνής Διάσκεψη στην Ελβετία δεν είχε κανένα αποτέλεσμα και οι άχρηστες προσπάθειες του να κατηγορήσει την Τουρκία είναι στην ουσία μια προσπάθεια να κρύψει το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις ''ναυάγησαν'' διότι η Ελλάδα και η Κύπρος δεν έδειξαν καλή πίστη και πολιτική βούληση. Προσκαλούμε τον Υπουργό Κοτζιά ο οποίος δεν έκανε καμία προσπάθεια ‘ώστε να υπάρξει ένα θετικό αποτέλεσμα στη Σύνοδο να δείξει τουλάχιστον υπευθυνότητα από εδώ και πέρα.

H ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών στα αγγλικά ΕΔΩ


 

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ