Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκικός εκβιασμός στην Ελλάδα, για την "τρομοκρατία"

05.03.2013 | 00:33
Με δέλεαρ ενδεχόμενες  τουρκικές επενδύσεις στην Ελλάδα επιχειρεί να εκβιάσει η Άγκυρα την Αθήνα ώστε να την αναγκάσει να ''συνεργαστεί'' σε θέματα καταπολέμησης τρομοκρατίας.
 
Συγκεκριμένα σε  ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak (έκδοση Κωνσταντινούπολης)  αναφέρεται ότι η Τουρκία προσπαθεί να πείσει κράτη της ΕΕ να παραδώσουν τρομοκράτες ασκώντας τη λεγόμενη ‘ήπια ισχύ’ της (soft power). Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνεται ότι Τούρκοι επενδυτές συνεργάζονται με το τουρκικό Υπουργείο Εσωτερικών προς την κατεύθυνση αυτή επιδιώκοντας να αλλάξουν τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης.
 
Οι Τούρκοι επιχειρηματίες, αναφέρει το δημοσίευμα, απειλούν να παγώσουν τις επενδύσεις τους στην Ελλάδα εκτός εάν η Αθήνα παραδώσει στην Τουρκία άτομα που κατηγορεί ως  τρομοκράτες και τα οποία έχει ζητήσει. Και συνεχίζει ότι η Ελλάδα φοβούμενη τις οικονομικές επιπτώσεις έχει ήδη συμφωνήσει να παραδώσει δύο άτομα από τις οργανώσεις MLKP και DHKP-C στην Τουρκία.
Αρκετοί στην Αθήνα θεωρούν την ίδια την διαρροή στην εφημερίδα  ως μοχλό πίεσης και προβοκάτσια. Και θυμίζουν οτι η Τουρκιά ζητά άτομα που κατηγορεί η ίδια χωρίς στοιχεία και χωρίς να περιμένει την απόφαση της δικαιοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Το "καζάν-καζάν" του Ερντογάν και το ελληνικό πλεονέκτημα που απειλούν επιπόλαιοι!


"Η τρομοκρατία" στην ατζέντα των ελληντουρκικών σχέσεων!


ΣΥΡΙΖΑ κατά Σαμαρά για τη συνάντηση με τον Ερντογάν

  

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ