Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Τύπος

Tουρκικός Τύπος: "Διπρόσωπη ελευθερία"

01.11.2013 | 10:25
 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Διπρόσωπη ελευθερία» είναι ο τίτλος της Cumhuriyet που αναφέρεται στο θέμα της άρσης της απαγόρευσης της ισλαμικής μαντίλας στο Κοινοβούλιο. «Αυτοί που φυλακίζουν βουλευτές με πολιτικά δικαστήρια, αυτοί που ασχολούνται με το μήκος των φορεμάτων, αυτοί που απολύουν γυναίκες με ντεκολτέ, εκμεταλλεύτηκαν τη θρησκεία έβαλαν τη μαντίλα στην Εθνοσυνέλευση» γράφει η τουρκική εφημερίδα.

«Το Κοινοβούλιο αυτή τη φορά ξεπέρασε τον εαυτό του» είναι ο τίτλος της Taraf. «To Koινοβούλιο που πριν από 14 χρόνια είχε εκδιώξει την Μερβέ Καβακτσί επειδή φορούσε μαντίλα, χθες έζησε μια ιστορική στιγμή. Οι τέσσερις γυναίκες βουλευτές εισήλθαν στην αίθουσα φορώντας την ισλαμική μαντίλα» γράφει η τουρκική εφημερίδα.

« Αυτή τη φορά χωρίς καβγά» είναι ο τίτλος της Vatan. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως « το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης δε έδωσε την εικόνα του ρεβανσισμού , και το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα μίλησε μόνο για εκμετάλλευση της θρησκείας και 14 χρόνια μετά το επεισόδιο με τη Μερβέ Καβακτσί, η μαντίλα μπήκε στην Εθνοσυνέλευση χωρίς ένταση»

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ