Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τούρκοι συμβουλοι στην Αλβανία - Τι συμφώνησε ο Νταβούτογλου

06.10.2013 | 06:37
Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα δήλωσε ότι Τούρκοι σύμβουλοι θα βοηθήσουν την κυβέρνηση του, στους τομείς της ενέργειας, της οικονομία, της υγείας και της δημόσιας τάξης.
Ο πρωθυπουργός προέβη στις δηλώσεις αυτές μετά την συνάντηση του με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου. Κατά τη συνάντηση τους - σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού - ο κ. Ράμα εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συνεχή υποστήριξη της Τουρκίας προς την Αλβανία. Ο Αλβανός πρωθυπουργός και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών συζήτησαν επίσης την διεξαγωγή κοινών συνεδριάσεων των δύο κυβερνήσεων.
 
Ο Αχμέτ Νταβούτογλου συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Μπουιαρ Νισάνι και - οπός αναφέρει το γραφείο του Πρόεδρου - οι δύο συνομιλητές εξήραν τις πολύ καλές πολιτικές, οικονομικές, πολιτιστικές, στρατιωτικές και σε άλλους τομείς σχέσεις, υπογραμμίζοντας ότι αυτές βασίζονται στην παραδοσιακή φιλία και τους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών.
Ο κ. Νισάνι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την βοήθεια και την υποστήριξη της Τουρκίας στο Κοσσοβο από τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας και την βοήθεια της Άγκυρας σχετικά με την αναγνώριση του από πολλές χώρες του κόσμου. 

Διαβάστε ακόμη:

Νέα επεισόδια στην Αλβανία κατά χριστιανών


Οι σχέσεις Αλβανίας - Ελλάδας θα αποκατασταθούν 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ