Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι τούρκοι θέλουν την Αγία Σοφία τζαμί

14.02.2013 | 11:26
 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Στην επιτροπή του τουρκικού κοινοβουλίου τίθεται το θέμα πολλών τούρκων πολιτών που κατέθεσαν αιτήματα για την λειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τζαμί!

Ηδη η επιτροπή έχει στείλει επιστολές προς τα αρμόδια υπουργεία και διευθύνσεις για να πάρει απόψεις και να αποφανθεί αν η Αγία Σοφία που σήμερα λειτουργεί ως μουσείο μπορεί να λειτουργήσει ως τζαμί.

Ο αντιπρόεδρος της επιτροπής του Κοινοβουλίου Χαλίλ Ουρούν, τονίζει πως «τα αιτήματα των πολιτών για λειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τζαμί είναι δίκαια. Κατά την προσωπική μου άποψη η Αγία Σοφία πρέπει να λειτουργήσει ως τζαμί.

Δεν θα ενοχληθεί κανείς απ’αυτό. Η Αγία Σοφία μπορεί να μετατράπηκε από εκκλησία σε τζαμί αλλά πληρώθηκε το τίμημα. Επίσης πρέπει να θυμίσουμε πως χάρη στις αναπαλαιώσεις του Αρχιτέκτονα Σινάν, στέκεται ακόμη όρθια. 75 εκατομμύρια τούρκοι πολίτες περιμένουν να ανοίξει τις πύλες της ως τζαμί»

Ο ίδιος προτείνει παράλογα πράγματα όπως για να εξισορροπηθούν οι αντιδράσεις των Ρωμιών δηλώνει να λειτουργήσει η Αγία Ειρήνη ως εκκλησία κτλ.

Το πρόβλημα είναι πως τέτοιοι άνθρωποι βρίσκονται σε επιτροπές που εξετάζουν το θέμα.

Και να υπενθυμίσουμε πως σε λίγες εβδομάδες η Τουρκία ετοιμάζεται να ανοίξει ως τζαμί την Αγία Σοφία της Τραπεζούντας που μέχρι σήμερα ήταν μουσείο.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όχι του Πατριαρχείου στη μετατροπή της Αγ.Σοφίας σε τζαμί
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ