Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το 62% των τουρκοκυπρίων δηλώνει δυσαρεστημένο με την ηγεσία του

01.05.2013 | 21:35
Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ
 
Το  62% των Τουρκοκυπρίων δεν είναι ευχαριστημένοι με την κοινωνικοοικονομική κατάσταση του ψευδοκράτους  ενώ μόνο το 14%είπαν ότι ήταν ικανοποιημένοι. Επίσης 49%  από αυτούς είπε ότι το μέλλον θα είναι χειρότερο από ό,τι σήμερα, έναντι μόλις 17% που είπε ότι θα ήταν καλύτερα.  Την αυξανόμενη αυτή δημόσια δυσαρέσκεια των τουρκοκυπρίων  με τη διοίκηση καταγράφει μια ολοκληρωμένη μελέτη που διεξήχθη από το Ίδρυμα Ερευνών Οικονομικής Πολιτικής της Τουρκίας (TEPAV) και αποτελεί την ουσιαστική διάψευση της  εικόνας δήθεν ευημερίας που πλασάρει το καθεστώς.
Με αφορμή την μελέτη η  Άγκυρα πιέζει την ηγεσία του ψευδοκράτους  να μεταρρυθμίσει το πολιτικό σύστημα και την οικονομία του  ως διπλωματική κίνηση σε μια εποχή  επαυξημένων διπλωματικών κινήσεων για την επανένωση του νησιού,γράφει η Hurriyet Daily News- εποχή, συμπληρώνουμε εμεις,που νομίζουν ότι θα έχουν περισσότερα οφέλη λόγω της κρίσης στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός κ. Μπεσίρ Αταλάι συναντήθηκε με τον Τουρκοκύπριο <<Πρωθυπουργό>> κ. İrsen Küçük (κ. Κουτσιούκ)  και παρουσιάζοντας  την  μελέτη που διεξήχθη από την Ιδρύματος Ερευνών Οικονομικής Πολιτικής της Τουρκίας  κάλεσε τους Τουρκοκύπριους αξιωματούχους να λάβουν την έκθεση στα σοβαρά και ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να επεκτείνει κάθε τρόπο την υποστήριξη για την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας.

Η έκθεση αναφέρει ότι η πλειοψηφία των Τουρκοκυπρίων είναι απαισιόδοξοι για το μέλλον οφείλεται σε διάφορους λόγους.όπως η πολιτική αβεβαιότητα.που συνέβαλε στην αρνητική αντίληψη του κοινού για την κατάσταση και το μέλλον της <<ΤΔΒΚ>>.

 
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ