Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι Τ/Κ στα κατέχομενα κλεβουν απο την ΑΗΚ!

25.08.2012 | 18:31
 Τουρκοκύπριοι κάτοικοι της Πύλας όπως και άλλων περιοχών δεν πληρώνουν ηλεκτρικό ρεύμα, με αποτέλεσμα η ΑΗΚ να φορτώνεται ζημιές εκατομμυρίων.

Η Αρχή Ηλεκτρισμού, η οποία δεν έχει την πολιτική στήριξη να αποκόψει την παροχή ρεύματος σε όσους δεν πληρώνουν, ηλεκτροδοτεί και φυλάκια του Αττίλα, στον Άγιο Δομέτιο και στο θύλακα των Κοκκίνων.

Συνολικά, η ανείσπρακτη κατανάλωση ηλεκτρισμού σε Τουρκοκύπριους έφτασε τα €1.158.243 το 2011. €1.073.554 ήταν το 2010 και €1.032.739 το 2009. Να σημειωθεί, επίσης, ότι η συνολική αξία του ηλεκτρισμού από την ΑΗΚ προς τα κατεχόμενα από το 1974 μέχρι τώρα, σύμφωνα με τους λογαριασμούς της ΑΗΚ, ανέρχεται σε 283 εκατ. ευρώ.

Πέραν από την Πύλα, παρόμοιας φύσης προβλήματα αντιμετωπίζει η ΑΗΚ και στο Πέργαμος, την Αθηένου, τη Λουρουτζίνα. Ακόμα, με δωρεάν ηλεκτρισμό, λειτουργούν οι υδραντλίες που τροφοδοτούν με νερό την κατεχόμενη Ζώδια.

Χαρακτηριστικές επί του θέματος είναι οι αναφορές του γενικού διευθυντή της ΑΗΚ, Στέλιου Στυλιανού, σε εμπιστευτική του επιστολή προς τη Διεύθυνση Κυπριακού του Υπουργείου Εξωτερικών που έστειλε προ ημερών, μετά από πρόσφατη σύσκεψη για το θέμα. Στην επιστολή, την οποία αποκαλύπτει σήμερα ο «Φ», καταγράφονται με λεπτομέρεια τα στοιχεία και εκφράζεται η ανησυχία της ΑΗΚ για τη συνεχιζόμενη κατάσταση, η οποία κοστίζει οικονομικά στην Αρχή.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ