Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Τούρκος υπουργός: Λάθος η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ – Το φυσικό αέριο είναι στη δική μας υφαλοκρηπίδα

23.02.2018 | 16:44
H ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ ήταν λάθος δήλωσε ο τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ και κατηγόρησε την ΕΕ ότι κρατάει μονομερή στάση στο θέμα του φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο. Συγκεκριμένα, ο ίδιος υποστήριξε ότι «η ΕΕ έκανε λάθος που ενέταξε τον ελληνοκυπριακό τομέα χωρίς να έχει λύσει το θέμα των συνόρων της με την ΕΕ και χωρίς να έχει διευθετήσει το πρόβλημα με τους Τουρκοκύπριους». Ακόμα, πρόσθεσε ότι τώρα και οι περιοχές στις οποίες έχει κηρύξει την ΑΟΖ της, συγκρούονται με την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας.

Ο τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ κατηγόρησε την ΕΕ για μονομερή στάση στο θέμα του φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου και απείλησε πως όσο η ΕΕ το κάνει αυτό, η Τουρκία θα αντιδρά. Είπε ακόμα ότι παραβιάζονται τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων και της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και αυτό δεν θα το επιτρέψουν σε καμιά περίπτωση.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα, είπε: «Και η στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι λάθος και η μονομερής στάση της ΕΕ είναι λάθος». Πρόσθεσε ότι «για τις εργασίες έρευνας φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο χρειάζεται η έγκριση της τουρκοκυπριακής πλευράς και της ελληνοκυπριακής, που είναι ιδιοκτήτες του κοινού πλούτου».

Ο Ομέρ Τσελίκ υποστήριξε ότι «η ΕΕ έκανε λάθος που ενέταξε τον ελληνοκυπριακό τομέα χωρίς να έχει λύσει το θέμα των συνόρων της με την ΕΕ και χωρίς να έχει διευθετήσει το πρόβλημα με τους Τουρκοκύπριους». Πρόσθεσε ότι τώρα και οι περιοχές στις οποίες έχει κηρύξει την ΑΟΖ της, συγκρούονται με την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας!

«Είναι μια κατάσταση στην οποία παραβιάζονται και τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων και της Τουρκίας. Σε αυτό το πλαίσιο έχουμε δηλώσει ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα το επιτρέψουμε, δεν το βρίσκουμε σωστό αυτό». 

http://www.yeniduzen.com

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ