Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Toυρκικός Τύπος: "H επανάσταση του Ερντογάν"

01.10.2013 | 12:07
 
MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

« Η επανάσταση του Ερντογάν» είναι ο τίτλος της Αkşam που αναφέρεται στο πακέτο εκδημοκρατισμού της Τουρκίας το οποίο ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. « Με το μανιφέστο της 30ης Σεπτεμβρίου θα γεννηθεί μια νέα Τουρκία. Καθώς με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Ερντογάν θα προκύψουν πολιτικές, θρησκευτικές και κοινωνικές ελευθερίες όπως και δικαιώματα για τις μειονότητες».

«Τα πιο εντυπωσιακά τρία σημεία του πακέτου» είναι ο τίτλος της Posta που αναφέρεται πως με το πακέτο εκδημοκρατισμού του Ερντογάν « απελευθερώνεται η ισλαμική μαντίλα στο δημόσιο, επιβάλλεται ποινή φυλάκισης σε όσους εμποδίζουν ανθρώπους που θέλουν να ικανοποιήσουν τις θρησκευτικές τους υποχρεώσεις, θα αρθεί ο όρκος του τούρκου πολίτη από τα δημοτικά σχολεία».

«Δημοκρατία! Εσύ να περιμένεις» είναι ο τίτλος της Cumhuriyet. H τουρκική εφημερίδα θεωρεί πως το πακέτο του Ερντογάν δεν εκδημοκρατίζει τη χώρα. « Από το πακέτο δεν βγήκε ο εκδημοκρατισμός αλλά η ψηφοθηρία» . Η τουρκική εφημερίδα τονίζει πως η άρση της απαγόρευσης της ισλαμικής μαντίλας στο δημόσιο είναι το βασικό μέτρο που στήριξε ο τούρκος πρωθυπουργός. Η ίδια εφημερίδα υπενθυμίζει πως στη συνέντευξη Τύπου για το πακέτο εκδημοκρατισμού απαγορεύθηκαν οι ερωτήσεις προς τον τούρκο πρωθυπουργό!

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ