Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Tουρκία: Στέλνει το Barbaros στην ΑΟΖ Κύπρου!

26.09.2013 | 13:56
 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Η Άγκυρα αποφάσισε να στείλει στην Κύπρο το νεοαποκτηθέν ερευνητικό σκάφος της « Barbaros Hayrettin Paşa». Ο τούρκος Υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ δήλωσε πως « το σκάφος ήδη βρίσκεται στο λιμάνι της Μερσίνης και θα μπορεί να είναι εντός 3 εβδομάδων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου»!.
Ο τούρκος υπουργός πάντως άφησε ένα ανοιχτό ενδεχόμενο «παζαρέματος» της κατάστασης καθώς τόνισε πως «αυτό θα συμβεί αν ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δώσει εντολή να κατευθυνθεί στην Κύπρο».

Ο Γιλντίζ δήλωσε πως « το Barbaros ηδη πραγματοποιεί έρευνες στην περιοχή Μερσίνης- Αλεξανδρέττας-Αττάλειας. Για τρεις εβδομάδες θα συνεχίσει τις έρευνες. Αργότερα θα κάνουμε διαβουλεύσεις με τον πρωθυπουργό μας αν θα περάσει στην ΑΟΖ Κύπρου. Αν ο πρωθυπουργός το εγκρίνει θα περάσει από τη βόρεια πλευρά της Κύπρου η τη νότια πλευρά. Διότι αυτό το θέμα έχει και τεχνική και πολιτική πλευρά».

Η Τουρκία δείχνει να ετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα με ενδεχόμενο έντασης στη Μεσόγειο. Ο τούρκος υπουργός τόνισε πως η Άγκυρα ενδέχεται να αγοράσει και άλλο ερευνητικό σκάφος.Η Τουρκία απειλεί ανοιχτά για τις έρευνες στην ΑΟΖ της Κύπρου

 

 
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ