Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ερντογάν δεν θέλει τον Καλγιοντζου στον Στρατό Ξηράς

31.07.2013 | 16:57
 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Μεγάλο ερώτημα προκύπτει στις κρίσεις της ανώτατης διοίκησης της γειτονικής χώρα καθώς αύριο συνεδριάζει το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο (YAŞ).
Σύμφωνα με πληροφορίες στο φετινό συμβούλιο αναμένεται να αποστρατευθεί ο αρχηγός Στρατού Ξήρας Χαγρί Κιβρίκογλου. Σύμφωνα με τη δομή του στρατού στη θέση του Κιβρίκογλου, θα πρέπει να διοριστεί ο αρχηγός της Στρατοχωροφυλακής Μπεκίρ Καλγκιοντζού.
Όμως η κυβέρνηση Ερντογάν δεν επιθυμεί και τόσο πολύ την παρουσία του Καλγιοντζού στη θέση του αρχηγού Στρατού Ξηράς.
Η εφημερίδα Χουριέτ το όνομα του Καλγιοντζού βρίσκεται ανάμεσα σε αυτά που αναφέρθηκαν στις ανακρίσεις της δίκης της οργάνωσης Εργκενεκόν όπως και σε αναφορές της ΜΙΤ για τα «σπίτια του στρατοπέδου». Εκεί αξιωματικοί συγκεντρώνονταν για να συζητήσουν το ενδεχόμενο ανατροπής της τουρκικής κυβέρνησης το 2005.
Επίσης ο Καλγιοντζού είναι από τους αξιωματικούς που συμμετείχε στην έντονη σύσκεψη του 2006 με τον Ερντογάν όπου είχε υπάρξει «λογομαχία» ανάμεσα στους στρατηγούς και τον τούρκο πρωθυπουργό. Οι στρατηγοί τότε υποστήριζαν πως η κυβέρνηση αυξάνει τον ισλαμικό κίνδυνο με τον Ερντογάν να τους απαντά με έντονο τρόπο.

Το ζήτημα με την ανανέωση του Καλγιοντζού είναι πως σε περίπτωση που γίνει αρχηγός Στρατού Ξηράς, αργότερα θα γίνει και αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων σύμφωνα πάντα με τη δομή του στρατού της γειτονικής χώρας.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ