Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Toυρκία: Eργα υποδομής 60 δισ. δολαρίων!

08.02.2013 | 09:28
 
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Έργα υποδομής στις μεταφορές ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων «τρέχουν» αυτή τη στιγμή στην Τουρκία, γεγονός που δείχνει το λόγο της συνέχισης της ανάπτυξης της τουρκικής οικονομίας.

Ο Υπουργός μεταφορών Μπιναλί Γιλντιρίμ με δηλώσεις του αναφέρει πως το 2013 θα ξεκινήσουν 102 έργα υποδομής ενώ παλι φέτος θα λειτουργήσουν 11 έργα υποδομής που θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή τους.

Κάποια από τα σημαντικά έργα που θα ξεκινήσουν να κατασκευάζονται ή ηδη κατασκευάζονται είναι το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης με προϋπολογισμό 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η κατασευή του γρήγορου σιδηροδρομου «Άγκυρας –Κωνσταντινούπολης» ύψους 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η υπόγεια σιδηροδρομική σήραγγα στην Κων/πολη ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ο αυτοκινητόδρομος Κωνσταντινούπολης-Σμύρνης ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως και η νέα γέφυρα του Βοσπόρου κόστους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σχεδόν όλα τα έργα είναι αυτοχρηματοδοτούμενα από ιδιώτες όμως το σίγουρο είναι πως δίνουν μεγάλη ανάσα και κινούν την τουρκική οικονομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι γεγονός: Δεύτερο Βόσπορο χτίζει ο Ερντογάν! Τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα-δείτε το βίντεο

Ο τούρκος "Βάρβαρος" πάει για έρευνες στην Κύπρο και τα ελληνοτουρκικά πάνε για κρίση

Eρντογάν: Με τον πληθυσμό μας έχουμε ενταχθεί στην ΕΕ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ