Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία: Η Ελλάδα στην ατζέντα της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας

27.11.2018 | 20:30
Το ανώτατο συμβούλιο ασφαλείας της Τουρκίας συνεδρίασε σήμερα για να συζητήσει τις πρόσφατες εξελίξεις σε θέματα που απασχολούν τα τουρκικά συμφέροντα και ασφάλεια.

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει δεσμευτεί ότι η Άγκυρα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση των εχθρικών δυνάμεων στα ανατολικά της Συρίας. Η συνεδρίαση έγινε έπειτα από την απόφαση των ΗΠΑ να δημιουργήσουν θέσεις παρατήρησης κατά μήκος των συριακών συνόρων.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (MGK) συγκλήθηκε σήμερα υπό την ηγεσία του προέδρου Ερντογάν και με τη συμμετοχή ανώτερων πολιτικών και στρατιωτικών αξιωματούχων στην Άγκυρα.

Το συμβούλιο συζήτησε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως η απόφαση των ΗΠΑ να παρακολουθήσουν τα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, τον πρόσφατο ρωσικό βομβαρδισμό στις στο Χαλέπι, τη συνεχιζόμενη ένταση μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα.

Όπως ήταν λογικό, οι δραστηριότητες της Ελλάδας και της Κύπρου αναφορικά με γεωτρήσεις υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα τέθηκαν επί τάπητος στην εξαιρετικά κρίσιμη συνεδρίαση.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο έκανε λόγο για απερίσκεπτη συμπεριφορά της Ελλάδας και της “Νότιας Κύπρου”, όπως ονόμασε την Κυπριακή Δημοκρατία.

Όπως είπε μάλιστα οι δυο χώρες έχουν και την υποστήριξη κάποιων ευρωπαϊκών κρατών, ωστόσο αυτή η συμπεριφορά θα αποβεί σε βάρος τους. Θα απειλήσει τους ίδιους, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο Διεθνές Δίκαιο, λέγοντας ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει πλήρως τα δικαιώματά της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο σε διαφορές για το Αιγαίο, το Κυπριακό.

Με πληροφορίες από: Hurriyet 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ