Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Τουρκία εκβιάζει την ιταλική ΕΝΙ για τη συνεργασία της με την Κύπρο.

05.11.2012 | 00:37
  Mετά τις απειλές του τουρκιού Υπουργείο Εξωτερικών προς τις εταιρείες που συνεργάζονται με την Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με τις έρευνες φυσικού αερίου και πετρελαίου , αυτή τη φορά απειλές εξαπέλυσε ο Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ. Ο τούρκος Υπουργός εκβίασε την ιταλική ΕΝΙ,η οποία έχει αναλάβει τις έρευνες στο "οικόπεδο 2 και 3" στην ΑΟΖ της Κύπρου. 

Η ΕΝΙ συμμετέχει στην κοινοπραξία ης κατασκευής και εκμετάλλευσης, του αγωγού Σαμψούντα-Τζείχάν που μεταφέρει πετρέλαιο από τις ακτές της Τουρκίας στη Μαύρη Θάλασσα προς τη Μεσόγειο.

  Ο Γιλντίζ απείλησε την ΕΝΙ και δήλωσε «Στα θέματα που σχετίζονται με τις έρευνες πετρελαίου στην Νότια Κύπρο. Αν η ιταλική ενεργειακή εταιρεία ENI καταπιαστεί με μια τέτοια δουλειά, τότε θα σκεφτούμε σχετικά με τις δραστηριότητες της στην Τουρκία. Συμμετέχει στην κοινοπραξία  στο έργο Σαμψούντας-Τζεϊχαν.Συμπεριλάβαμε στην ατζέντα μας το θέμα με την ENI. Δεν θεωρούμε σωστό η ΕΝΙ να κάνει επενδύσεις στην «νότια Κύπρο», μαζί με τις επενδύσεις που κάνει στην Τουρκία ή να εργάζεται σε αμφισβητούμενα πεδία.»
Η Τουρκία παρεμβαίνει στα ενεργειακά ζητήματα μιας χώρας μέλους Ε.Ε, της οποίας έχει καταλάβει σχεδόν τα μισά εδάφη με στρατιωτική εισβολή! Ο παραλογισμός σε όλο της το μεγαλείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Τουρκία απειλεί ανοιχτά για τις έρευνες στην ΑΟΖ της Κύπρου 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ