Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία: Kατασκευάζει επιβατικό αεροσκάφος

17.10.2013 | 13:16
 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Την προαναγγελία της κατασκευής του τουρκικής κατασκευής επιβατικού αεροσκάφους έκανε ο υπουργός Μεταφορών της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ. « Συνεχίζουμε τις εργασίες μας για την κατασκευή μικρών και τοπικής χρήσης αεροσκαφών. Δεν έχουμε στόχο την κατασκευή αεροσκαφών με τα χαρακτηριστικά της Boeing και της Airbus. Aυτή η αγορά είναι γεμάτη γιατί να ασχοληθούμε; Δεν έχουμε στόχο να ανταγωνιστούμε και γι’αυτό δεν νομίζω να μας εμποδίσει κανείς» δήλωσε ο Γιλντιρίμ.
Ο τούρκος υπουργός τόνισε πως η Τουρκία μέχρι το 2023 θα έχει κατασκευάσει το εθνικό επιβατικό αεροσκάφος με όλα τα εξαρτήματα και ανταλλακτικά του, να παράγονται στην Τουρκία.
Με την ευκαιρία των δηλώσεων του στην εφημερίδα Akşam ο Γιλντιρίμ ανακοίνωσε πως η Τουρκία έχει ως στόχο να αυξήσει κατακόρυφα τις θέσεις ελλιμενισμού σε μαρίνες όπου σήμερα φτάνουν τις 15.000. « Το 2015 θα έχουμε φτάσει τις 20.000 θέσεις ενώ το 2023 θα διαθέτουμε 30.000 θέσεις ελλιμενισμού» δήλωσε ο ίδιος. Ο τούρκος υπουργός τόνισε πως η Τουρκία έχει ως στόχο και την μεγαλύτερη χρήση υδροπλάνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

H Τουρκία θα κατασκευάσει επιβατικό αεροσκάφος

Τα τουρκικά ΑWACS είναι επιχειρησιακά έτοιμα
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ